“Uyuyan Kedi” görücüye çıktı

  • 0
  • 746
Yazı Boyutu:

İzmir’de kısa film, fotoğraf, web tasarım, firma logo tasarımı gibi görsel çalışmalar yapan Uyuyan Kedi ekibi ilk kısa metrajlı filmleri olan Düşün-ce’nin galasını Alsancak Han Tiyatrosu Ünal Gürel Sahnesinde yaptı. Yüz’ü aşkın kişi tarafından heyecanla takip edilen filmin Yönetmenliğini Orsen Şengül, senaryosunu ise Erdal Hergün yazdı.
 
 28 yaşında bir elektronik mühendisinin hayatında hiçbir travmatik olay olmamasına karşın hayatına son verme fikrine düşmesini işleyen film, hayatın saçmalığından, nedensiz bir devir daim içerisinde kaybolan insanoğlunun bu absürdizme isyan etmesini anlatıyor.
Filmi çekmelerindeki amacın hayat güzeldir inanışını asla yaralamak olmadığını belirtin Yönetmen Orsen “Aslında amaçsızlığın insanı ne hale getirdiğini, aynı zaman da amaç ve hedeflerin de bir oyalama ürünü olduğu gerçeğini gözler önüne sunmayı amaç edindik. Albert Camus’ün absürdizm felsefesinden yola çıkarak dilimizin döndüğünce bir film yaptık” diye konuştu.
 
Çeşitli film festivallerinde yarışmayı hedefleyen ve şimdiden birkaç projeyi hayata geçirmek için kolları sıvayan Uyuyan Kedi ekibi ilerleyen zamanlarda çekmek istedikleri uzun metraj filmlerle Türkiye ve Dünya üzerindeki sinemaseverlerle buluşmayı hedefliyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Urla'ya yerleşmiş olmaktan çok mutluyum

Anneler Günü kutlaması alternatifleri Wyndham Grand İzmir Özdilek’te

Işın Karaca’dan “The Best In Symphonic” konser

Bayındır'da İrem Derici Rüzgar

Michelin Yıldızlı Şef Ferdinando Bernardi ile Unutulmaz Bir Özel Tadım Deneyimi Scappi’de!

Mor ve Ötesi Alaçatı’yı mest etti

Arşiv