Uzmanlar uyarıyor: “Gribe dikkat”

  • 0
  • 812
Yazı Boyutu:

Hava sıcaklarının hissedilir oranda azaldığı şu günlerde, uzmanlardan grip uyarısı geldi. Özellikle mevsim geçiş dönemlerinde hastalığın ortaya çıktığının altını çizen uzmanlar, alınması gereken önemleri de sıraladı.
 
Yaşar Üniversitesi işyeri hekimi Dr. Yeşim Günel, mevsimsel geçiş dönemlerinde etkisini arttıran grip hastalığı konusunda vatandaşları uyardı. Hastalığın her yıl dünyada milyonlarca kişiyi etkilediğini ve önemli bir ölçüde iş gücü kaybına neden olduğunun altını çizen Dr. Günel, gribin ani olarak 39 derece üzerinde ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, titreme, baş ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtilerle başlayan bir enfeksiyon hastalığı olduğunu belirtti.
 
Gripten korunma yolları
Gribin, özellikle çocuklarda, yaşlılarda ve kalp, akciğer, böbrek ve şeker gibi kronik hastalıkları olan kişilerde çok daha ağır seyreden ve ölüme kadar varabilen ciddi sonuçlara yol açtığını kaydeden Dr. Günel, özellikle mevsim geçişlerinde yaşanan ani ısı değişiklikleri, vücudun savunma mekanizmasını zayıflattığını söyledi. Bu dönemde hastalığa direnci yüksek tutabilmek için çeşitli önlemler alınması gerektiğini ifade eden Dr. Günel, “Bol su tüketin. Sigara ve alkolden uzak durun. Düzenli ve kaliteli uyku çok önemlidir. İyi bir vitamin ve mineral desteği sağlayın, besin çeşitliliği ile beslenin. Kapalı ortamları iyi havalandırın ve temizleyin. Bağışıklık sistemini güçlendirici takviyeler alabilirsiniz. Balık yağı, arı poleni, beta karoten, vitamin kompleksleri, koenzim, yeşil çay bunlar arasında sayılabilir. Düzenli spor yaparak bağışıklık sisteminizi güçlendirin. Gün içinde ellerinizi sabun ve bol su ile sık sık yıkayın” dedi.
 
Toplu taşıma araçlarına dikkat
Grip virüsünün alışveriş merkezleri, toplu taşıma araçları, sinemalar, kafeler gibi kalabalık ve havalandırma sorunun olan bölgelerde daha hızlı yayıldığının da altını çizen Dr. Günel, “Salgın zamanlarında toplu taşıma araçları, havaalanları, alışveriş merkezleri gibi kalabalık mekanlarda ağız ve burnu örtecek şekilde maske takılmalıdır. Ayrıca sonbahar aylarında yaptırılan grip aşısının bir yıl boyunca koruyucu etkisi yüksektir” diye konuştu.
 
Bu elektronik postada bulunan tum fikir ve gorusler ve ekindeki dosyalar sadece adres sahip/sahiplerine ait olup, Yasar Universitesi bu mesajin icerigi ile ilgili olarak hic bir hukuksal sorumlulugu kabul etmez. Eger gonderilmesi dusunulen kisi veya kurulus degilseniz, lutfen gonderen kisiyi derhal haberdar ediniz ve mesaji sisteminizden siliniz.
The information contained in this e-mail and any files transmitted with it are intended solely for the use of the individual or entity to whom they are addressed and Yasar University do not accept legal responsibility for the contents. If you are not the intended recipient, please immediately notify the sender and delete it from your system.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv