“Yarınlarda Var Olan” İTKlı sanatçılar, İzmirli Olmak etkinliği’nde bir araya geldi

  • 0
  • 1.678
Yazı Boyutu:

Geçtiğimiz yıl birincisi düzenlenen ve sanat, spor, iş ve moda dünyasının öndegelen isimlerinin bir araya geldiği “İzmirli Olmak” etkinliklerinin ikincisi,5-6-7 Mart tarihlerinde gerçekleştirildi. İzmir Özel Türk Koleji Anadolu Lisesiöğrencilerinin öğretmenleri ile birlikte projelendirdikleri “İzmirli Olmak”etkinliklerinde bu yıl da kendi alanlarında söz sahibi olan, ulusal ve uluslararası başarıları ile tanınan birçok kişi İTK Bahattin Tatış Kampüsü’ndeağırlandı.

Bu yılki teması “İzmirli ve İTK’lı Bir Sanatçı Olmak” olarakbelirlenen ve 3 gün süren etkinliklerde İTK’lı mezunlar, öğrenciler,öğretmenler ve veliler İTK mezunu sanatçılar ile bir araya geldi.Katılan sanatçılararasında İTK Mezunu Ressam Nurhilal Harsa, Heykeltıraş Uğur Çakı, YönetmenGöker Göktepe, Yapımcı İlgün Noyaner, Müzisyen Maria Rita Epik, Tiyatrooyuncusu Gupse Özay, Kemal Pekser, Yiğit Çakır, Ezgi Bakışkan ve Erk Bilgiç yeraldı. Yalan Dünya dizisi ile ününe ün katan Gupse Özay ise öğrenciler ilegirdiği neşeli sohbetler ile en dikkat çeken isim oldu.

Söyleşi;  İTK Mezunu ve Devlet Opera veBalesi Sanatçılarından Renin Yükseler’in İTK Müzik Zümre Başkanı Nevval Uybatile birlikte sergilediği performans ile başladı.  Performansın ardından söyleşiye geçildi.  Söyleşide, kendi meslekleri hakkındaöğrencilere bilgi veren  İTK’lı mezunlar; İTK’nın meslek belirleme ve öğrencileriyetenekleri doğrultusunda doğru alanlara yönlendiren bir okul olduğunun altınıçizdiler.  İTK’yı evleri gibibenimsediklerini dile getiren mezunlar, İTK’nın kurucusu merhum eğitimciBahattin Tatış’ı da andılar ve okul yıllarında başlarından geçen güzel anılarısöyleşiyi dinleyenler ile paylaştılar.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv