Yerel Kalite Ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi tarafından bu yıl 23.sü düzenlenen Mükemmelliği Arayış Sempozyumu (MAS) Manisa Double Tree by Hilton’da yapıldı.

  • 0
  • 1.440
Yerel Kalite Ödülleri sahiplerini buldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi tarafından bu yıl 23.sü düzenlenen Mükemmelliği Arayış Sempozyumu (MAS) Manisa Double Tree by Hilton’da yapıldı. 600’e yakın alanında yetkin ve başarılı katılımcının yer aldığı sempozyum, kaliteyi odağına alan Ege Bölgesi, İzmir ve Manisa’nın sanayi, hizmet, kamu sektörlerinin üst ve orta kademe yöneticileri, akademisyenleri ve öğrencileri buluşturdu.

Sempozyum kapsamında Ege Bölgesi Yerel Kalite Ödülleri de sahiplerini buldu. Yılın başarılı Ekibi ödüllerinde altın ödülü Kansai Altan Boya alırken, Gümüş Ödül Vestel Elektronik’in oldu. Bronz Ödülleri de Vestel Müşteri Hizmetleri ile Lansinoh Laboratories Türkiye paylaştı. Jüri Özel Ödülü’ne ise Eshot Genel Müdürlüğü layık görüldü. Ege bölgesi Üstün Performans Ödülü’nde ise Saueressig Baski Öncesi Hazırlık Hizmetleri firması EFQM 4 Yıldız Yetkinlik Belgesi almaya hak kazandı.

“Kalkınmanın temeli inovasyon ve sürdürülebilirlik”
Ana teması “Zamansız Yansımalar” olarak belirlenen Sempozyumun açılışında konuşan KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Senem Kılıç, Zamanın çok hızlı bir şekilde aktığını, özellikle pandemi sonrası yaşamın her alanında bir dönüşümden öte bir sıçrama yaşandığını söyledi. İş yapış biçimlerinden, çalışma ekonomisine, kurumsallık anlayışından üretim ilişkilerine kadar bir çok alanda yeni bir noktaya gelindiğini belirten Kılıç, “Kurumların kalkınmadaki temel rolü inovasyon ve sürdürülebilirlikle sıkı bir şekilde ilişkilidir. Kurumlar, işte bu yeni dünya düzeninde inovasyonu teşvik ederek ve sürdürülebilirlik prensiplerine uyarak kalkınmaya katkıda bulunmak mecburiyetindedir. Bu sayede, ekonomik büyüme, çevresel sürdürülebilirlik ve toplumsal refahın artırılması sağlanır” dedi.

“Zamansız yansımaları yöneterek başaracağız”
Türkiye Kalite Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bayraktar ise önümüzdeki yılların küresel amaçlara erişmek, yaşam döngüsünde sağlıklı bir işleyiş kurmak için kritik bir önem taşıdığını belirterek, “Önümüzde çok belirsizlikler var. Belirsizliği bir felaket psikolojisi olarak benimsemek yerine, fırsata dönüştüren toplum yapıları oluşturmak sayesinde belirsizlikler dünyasını yöneterek avantajlı hale getirmek mümkün. Bizler Zamansız yansımaları beklenen etkiler olarak görerek yönetmeyi başaracağız” diye konuştu.
“Her zaman öğrenen organizasyon olmalıyız”
Vestel İcra Kurulu Başkanı Enis Turan Erdoğan da yaptığı konuşmada sürdürülebilirlik kavramının çok önemli bir hale geldiğine dikkat çekerek, dünyanın geleceği için her alanda değişime ihtiyaç duyulduğunu söyledi. İş yaşamında müşterinin kral olduğunu ve kaliteli ürün ve hizmet üretiminin en önemli değer olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Kaliteden hiçbir zaman taviz vermeyin. Kalite yaşayan bir şeydir. Bizim her zaman öğrenen organizasyon olmamız gerekiyor. Bu şekilde değişimlere ayak uydurarak ayakta kalabiliriz” dedi.“Değişime ayak uyduranlar ayakta kalacak”
Açılış konuşmalarının ardından Sempozyuma ilk kayıt yaptıran firmaların temsilcilerine plaket verildi. KalDer İzmir Şubesi Tema Kurulu’na plaketleri takdim edildikten sonra Eser Mutlu, Sempozyum katılımcılarına Kahkaha Yogası sunumu yaptı. Daha sonra Yolculuk Nereye? Oturumunda sunum gerçekleştiren Futurist, Ekonomist Ufuk Tarhan, çok hızlı bir gelişimin yaşandığına dikkat çekerek, bu gelişimin bizleri korkutmamasını, ancak değişime ayak uyduranların ayakta kalacağını vurguladı.
Plandemi nesli olarak, dijital medeniyetlerin iyi vatandaş ve insanları olarak hayatımıza devam etmemiz gerektiğini anlatan Tarhan, bundan sonra teknoloji ile ilerleyeceklerini Yarının işini yarına bırakmamak gerektiğini ifade etti.

“Türkiye’nin geleceğinden umutluyum”
Sempozyumun Ekonomide son durum nedir oturumu KalDer İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Okan Konyalıoğlu moderatörlüğünde yapıldı. Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ’ın konuşmacı olduğu oturumda Türkiye ekonomisinde yaşanan gelişmeler değerlendirildi. Türkiye’nin yeni ekonomi yönetimi ile rasyonel uygulamalara geri döneceğinin sinyallerini verdiğini belirten Güldağ, bugüne kadar yapılan hataların geride kalacağını umduğunu ve potansiyeli büyük olan Türkiye’nin geleceğine umutla baktığını söyledi.
Liderlik deneyimleri paylaşıldı
Modaratörlüğünü BC Consulting Kurucusu Eğitmen Banu Koç Çakan’ın yaptığı Belli Belirsiz başlıklı oturumda ise OpM-D Danışmanlık Kurucusu, Yazar İnan Acılıoğlu, MaxionWheels Türkiye ve Afrika Operasyonları Başkan Yardımcısı Hakan Ünlü, Hugo Boss Genel Müdürü Arif Kaya görüşlerini paylaştılar. Belirsizlik süreçlerinde yaşadıkları liderlik deneyimlerini sempozyum katılımcıları ile paylaşan konuşmacılar, vizyoner yöneticiliğin önemine vurgu yaptılar.Yeni Trendlerin yansımaları başlıklı oturumun moderatörlüğünü ise KalDer İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Senem Kılıç yaptı. Oturumda Myliba Kurucu Ortağı Dilek Mete ile Digitopia Sürdürülebilirlik lideri Nilüfer Aktaş sürdürülebilirlik, yeşil dönüşüm ve döngüsel ekonomi ile ilgili birikim ve tecrübelerini aktardılar.
Ege Bölgesi Yerel Kalite ödülleri sahiplerini buldu
Sempozyumun sonunda Sunucu, Oyuncu, Yapımcı ve Senarist Ali İhsan Varol, sempozyum katılımcıları ile Kelime Oyunu oynayarak, konukların hoşça vakit geçirmesini sağladı. Sempozyumun sonunda da Ege Bölgesi Yerel Kalite Ödülleri kapsamında Yılın Başarılı ekibinde Altın Ödülü Kansai Altan Boya alırken, Gümüş Ödü ise Vestel Elektronik’in oldu. Bronz Ödülleri de Vestel Müşteri Hizmetleri ile Lansinoh Laboratories Türkiye paylaştı. Jüri Özel Ödülü’ne ise Eshot Genel Müdürlüğü layık görüldü. Ege bölgesi Üstün Performans Ödülü’nde ise Saueressig Baskı Öncesi Hazırlık Sistemleri firması EFQM 4 Yıldız Yetkinlik Belgesi almaya hak kazandı.

Görkem Öncel, Emre Yıldırım, Mert Sönmez, Selin Avşar İnanlı, Mehmet Çakmaz, Öolkan Yiğit, Süreyya Aslan, Rüçhen Çiftlikli

Diğer fotoğraflar için

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

EN Hotel’de “Bahara Merhaba” partisi

Chaine des Rotisseurs İzmir Scappi’de

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Arşiv