Yılmaz’ın karaciğeriyle Murat’a yeni hayat

  • 0
  • 905
Yazı Boyutu:

Gencecik yaşamına son veren Uşaklı Tevfik Yılmaz’ın (19) bağışlanan yüzü Turan Çolak’ta yaşatılırken, karaciğeri İzmir’de  Afyon Kale Köylü 9 yaşındaki Murat Akın’a ikinci yaşamın kapılarını açtı. Başarılı karaciğer naklinden sonra Murat’ı yoğun bakımda gören anne Fatma, baba Bayram Akın mucize yaşadıklarını söyledi. Baba Akın, “Oğlumuz hastaneye geldiğinde başını bile tutamıyordu. Bağış organ yaşattı, bambaşka olmuş. Bunu organ bağışı yapanlara borçluyuz. Mutlaka tanışıp teşekkür edeceğim” dedi.

Uşak’ta intihar girişiminin ardından beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine acılı ailesinin kutsal bağışta bulunduğu Tevfik Yılmaz hem yüzüyle hem de organlarıyla Antalya, İzmir ve Ankara’da hayat dağıttı. Yılmaz’ın karaciğeri ve bir böbreği dün İzmir Kent Hastanesi’nde alıcılarıyla buluştu. Doç. Dr. Murat Zeytunlu, Prof. Dr. Mehmet Alper, Opr. Dr. Cahit yılmaz ve Opr. Dr. Zafer Önen’den oluşan ekip karaciğer, Opr. Dr. Işık Özgü, Opr. Dr. Uğur Saraçoğlu ve Nefroloji Uzmanı Dr. Serkan Yıldız’dan oluşan ekip böbrek naklini gerçekleştirdi. Hastalıklı karaciğeri Yılmaz’ın karaciğeriyle değiştirilen Murat Akın ile bir böbreğinin nakledildiği Ahmet Zeki İzmir (54), hayat veren organlarıyla yeni bir güne, yeni bir yaşama “merhaba” derken, doktorları iki hastanın da sağlık durumunun çok iyi olduğunu bildirirdi.
 
Oğlumuz bambaşka olmuş
Karaciğer nakil olduğunu bilmeden yoğun bakımda yatan küçük Murat’ın ilk ziyaretçileri annesi Fatma ve babası Bayram Akın oldu.  Murat, karşısında annesi ve babasını görünce çok sevindiğini belirtirken, “İyileşip, okuluma gitmek istiyorum” dedi. Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nden İzmir Kent Hastanesi’ne sevk edildiklerinde oğlunun kafasını tutamayacak kadar kötü, halsiz, sapsarı olduğunu belirten baba Akın, “Oğlumun tedavisi yoğun bakımda sürüyordu. Annesi karaciğer verecekti olmadı. Murat’ın durumu günden güne kötüleşiyor ve çok kısa sürede nakil olması gerekiyordu. Doktorları acil çağrı da yaptıklarını söyledi. Benim  tahlillerimin sonucunu beklerken bağış haberi geldi. Oğlum nakil oldu, şimdi çok iyi,inanılmaz. Ben oğlum için çok seviniyorum. Onu bağış organ yaşattı. Bunu organ bağışı yapanlara borçluyuz. Büyük acı yaşıyorlar, kendi çocuğum gibi üzülüyorum. Mutlaka tanışıp teşekkür edeceğim” dedi. Anne Akın da oğlunun nakil sonrası bambaşka hale geldiğini, canlandığını belirtti, acılı aileye sabır diledi, teşekkür etti.
 
SEVİNCİNİ HEMŞİRELERLE PAYLAŞTI
Öte yandan Yılmaz’ın bir böbreğinin nakledildiği Ahmet Zeki İzmir de yoğun bakımdaki ilk gününde makineli yaşamdan kurtuluşunun sevincini ziyaretine gelen ailesi ve  hemşirelerle  paylaştı. Kendisine yeni bir yaşam şansı veren organ bağışı için teşekkür eden İzmir, herkesi kutsal bağışa çağırdı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv