Yoga pilatesle sağlıklı nefes

  • 0
  • 806
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi’nde düzenlenen 5. Dansa Davet Ege Modern Dans Festivali çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Pilates ve yoga eğitmeni Senem Kalender, öğrencilerle “Pilates ve Yoga ile Bedenle Bütünleşme” adlı dersi uyguladı.
 
Derste yoga ve pilatesi birlikte yapacaklarını söyleyen Senem Kalender, sağlıklı duruş pozisyonlarını göstererek öncelikle vücudun alması gereken şekli gösterdi. Duruş pozisyonlarının doğru yapılmasının metabolizmanın sağlıklı çalışabilmesi açısından önemini belirterek, “ Vücudun esnek olması fiziksel rahatsızlıkların oluşmasını önler ve dayanıklılığı arttırır” dedi. Yoga ve pilateste de esnekliğin sağlanmasının önemli olduğunu hatırlatarak, doğru duruşları yapabilmek için tüm sorunlardan soyutlanıp o an yapılan harekete konsantre olunmasının hareketleri kolaylaştırdığını ifade etti.
 
Karın kaslarının aktif olabilmesi açısından faydalı olan ‘Pilates Nefesi’nin öneminden bahseden Kalender, akciğerdeki lobların temizlenmesinde de fayda sağladığını aktardı. Pilates ve yoga yapan öğrencilere dersin sonunda vücutlarındaki değişiklikleri değerlendirmelerini isteyen Kalender bir saatlik yorucu ve verimli çalışma ardından derse son verdi. İZMİR(Ege Ajans/Fatma Buse Benlioğlu-Nuran Andiç)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv