Yüzme kurslarına yoğun ilgi

  • 0
  • 692
Yazı Boyutu:

BornovaBelediyesi’nin Işıkkent Tesislerindeki yarı olimpik açık ve kapalı havuzlardaverdiği yüzme kursları bu yaz da yoğun ilgi gördü. Engelliler ve maddi durumuyetersiz olan vatandaşlara ücretsiz olarak verilen eğitimlerden yararlananlarınsayısı 2 bini buldu.

Bornova Belediyesi’nin 17 Haziran’da başlayan yaz dönemiyüzme kursları yoğun ilgi görüyor. Kurslar, 6-15 yaş arası küçükler, 16 yaşüzeri yetişkinler ve engelliler olmak üzere üç ayrı kategoride veriliyor.Haftada iki gün birer saat olmak üzere ayda 8 saat eğitim alan kursiyerler, hemyüzme öğreniyor, hem de keyifli bir yaz geçiriyor. Bornova Belediyesi’ne aitIşıkkent Yüzme Havuzu, Pazartesi ve Çarşamba günleri saat 08.30 – 18.30, Salıve Perşembe günleri ise 08.30 – 20.30 arası verilen eğitimler sırasında enyoğun günlerini yaşıyor. Her 10 kişiye 1 antrenörün düştüğü eğitimi alankursiyerlere servis hizmeti de veriliyor. Haziran ve Temmuz dönemleri geridekalan Yaz Dönemi Yüzme Kursları 6 Eylül’de sona erecek. Devam eden Ağustos Ayıkurslarıyla birlikte bu yaz eğitim alanların sayısı 2 bini buldu.

Engelliler ve dargelirlilere ücretsiz
Engelliler ve dar gelirli ailelerin çocukları sosyal sorumluluk ilkesiçerçevesinde Bornova Belediyesi’nin yüzme kurslarından ücretsiz olarakyararlanıyor. Bu olanaktan yararlanmak isteyen engelli vatandaşların engelliraporları, maddi durumu yetersiz vatandaşların ise muhtarlıklardan alacağıbelgelerle Bornova Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekiyor.Işıkkent Tesisleri’ndeki yüzme kursları kış boyunca da devam ediyor. 28Eylül’de başlayacak kurslar hafta içi ve hafta sonu olmak üzere Haziran Ayı’nakadar devam ediyor. 

Önemli projeleri hayata geçirirken sosyal belediyecilikanlayışını da ön planda tuttuklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Prof.Dr. Kamil Okyay Sındır, “Rutin işlerin, fiziki yatırımların yanında eğitim,kültür, sanat ve spor alanlarında da Bornovalıların yanında oluyoruz. Buanlamda yüzme kurslarımız yine büyük ilgi gördü. Bornovalılara yarı olimpikyüzme havuzlarında kurs hizmeti veriyoruz” diye konuştu.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bizim Nyad Bengisu

İzmirli Furkan’dan Yüzmede Türkiye Derecesi

Yarımada Spor Oyunları’nda ödüller sahiplerini buldu

Aliağa, Satranç Tutkunlarına Ev Sahipliği Yapacak

19 Mayıs'a özel futbol turnuvası

17. Yarımada Spor Oyunları Çeşme’de başladı

Arşiv