10 Kasım’da Anlamlı Bağış Töreni

  • 0
  • 877
Yazı Boyutu:

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu yüce önder Atatürk’ün ölümünün 71. yılında
Karşıyaka’da çok anlamlı bir tören düzenlendi.
Mustafa Kemal Atatürk’ün  Özel Kalem Müdürü Ali Rıza Erdim tarafından çekilmiş 9 adet orijinal fotoğraf, yazışmalarında kullandığı 2 adet Atatürk logolu zarf, Atatürk’ün banyoda kullandığı 1 adet koku ile 10 Eylül  1922 tarihinde Atatürk’ün Karşıyaka’ya (İzmir’e) girişi sırasında (İzmir’in kurtuluş günü kutlamaları)  Karşıyakalı Kara Fatma tarafından bir gecede elle dikilen Türk Bayrağı aileler tarafından Karşıyaka Belediyesi’ne törenle bağışlandı .
Latife Hanım Köşkü Anıevi ve Müzesi’nde gerçekleşen törene Belediye Başkanı Cevat Durak, Kaymakam Mehmet Emin Avcı, Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Görgeç ile ilçe protokolü katıldı.  Törende ayrıca Atatürk’ün Özel Kalem Müdürü Ali Rıza Erdim’ın kızı emekli öğretmen Tolunay Erdim ile   Bayrağı bağışlayan aile adına Fatma Akyol’un kızları Gülizar Okkan, Nuriye Ortasungur ve torun Ali Akyol da hazır bulundu
Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cevat Durak “ Bu önemli değerler artık burada bizlere emanet. Ata’mızın İzmir’in kurtuluşunda 10 Eylülde altından geçtiği bu bayrak çok kıymetli. Atamızın annesinin son günlerini yaşadığı bu mekandayız. Bu mekanla örtüşen bu eserlerin burada sergilenmesi bizim için çok önemliydi. Halkımızın bu eserleri görmesi için sergileyeceğiz. Bu kıymetleri uzun yıllardan beri muhafaza eden ve bize bağışlayan ailelere şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.


 Ailelerin ve konukların duygulu anlar yaşadığı törende Ata’nın 10. yıl nutku da köşkün bahçesinde yankılandı. Bağışçı aileler Tolunay Erdim, Gülizar Okkan, Nuriye Ortasungur, Ali Akyol’a ve bu bağışların köşke kazandırılmasına ön ayak olan Av. Metin Yılmazlar ile Fahrettin Keskin’e de plaket verildi.  Plaket töreninde Gülizar Okkan da kısa bir konuşma yaparak 1978 yılında 75 yaşında vefat eden annem, henüz 19 yaşında bir genç kızken, bulabildiği kırmızı ve beyaz kumaşlardan siyah iplik kullanarak bu bayrağı dikmiş.Bu bayrağı annem her milli bayramda sandığından çıkarır öper başına koyar ve Soğukkuyu’daki evimizin penceresine asardı. Daha sonra Karşıyaka Arabacılar Sokağı’ndaki evimizde bu bayrağı ben korudum ve tüm bayramlarımızda çıkarıp balkonumuza astım. Tam 88 yıllık bu bayrağı artık Karşıyaka’daki Atatürk Evi’ne vermeyi düşündük. O’nun gerçek yeri Latife Hanım Köşkü olacaktır.”dedi. Törende ayrıca herkese Atatürk rozeti ile 10 Kasım Ata’yı Anarken isimli kitaplar dağıtıldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gençlere anlamlı 19 Mayıs Hediyesi

İzmir-Cape Town iş birliği

Hıdırellez dileği barış, adalet ve refah

Karabağlar Hıdırellezle coştu

Başkan Mutlu Hıdırellez Şenliği’ne katıldı

Hıdırellez ve bahar coşkusu

Arşiv