2014 İzmir'de fuarcılık yılı olacak

  • 0
  • 1.092
Yazı Boyutu:

2014,İZMİR’DE FUARCILIK YILI OLACAK”2013 yılının fuarcılık açısındandeğerlendirmesini yapan ve İZFAŞ’ın düzenleyeceği 2014 fuarlarına  ilişkinbilgi veren İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, 2013 gibi 2014 yılının da İzmir’defuarcılık yılı olacağını öngördüklerini söyledi. Gaziemir’de halen inşaatıdevam eden yeni fuar alanının 2014 yılı içersinde hizmete girmesinibeklediklerini ve bu gelişmenin hem fuarcılık sektörü, hem de İzmir ekonomisiiçin yaşamsal derecede önem taşıyacağına dikkati çekti. Örs, başta fuarcılıksektörü olmak üzere, ekonomi çevrelerinin ve tüm İzmirlilerin yeni yılınıkutladı.

Örs, “2013 yılı boyunca İZFAŞ olarak 11fuar, 2 kongre ve 1 kurultay gerçekleştirdik. Diğer fuarcılık şirketlerinindüzenlediği misafir fuarlara ise lojistik destek verdik. 2013 fuarcılıkaçısından başarılı bir yıl oldu” diye konuştu.

Örs sözlerine şöyle devam etti:“Gaziemir yenifuar alanının temelinin atıldığı 2013yılı bizim için çok önemli bir yıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatısürdürülen Gaziemir yeni fuar alanı ile fuarcılıksektöründe yeni bir dönemin başlayacağını düşünüyoruz.

Yeni fuaralanıyla birlikte fuarcılık sektörünün 1,5-2 misli büyüyeceğini; İzmir ve Egebölgesinin ekonomisinde de önemli açılımlar sağlayacağını ve yeni kazanımlargetireceğini ön görüyoruz.

Gaziemir yenifuar alanı ile rakiplerimize göre en büyük eksikliğimizden biri de giderilmişolacak. Diğer bir eksikliğimiz ise dünyanın birçok ülkesine İzmir’den direkuçuşların olmaması. Yakın bir gelecekte bu sorununun, özellikle yeni fuaralanının devreye girmesi ve etkisiyle çözüleceğini düşünüyorum” dedi.

İZFAŞ’ın 2014 yılı çalışmaları
İzmir’de 2014 yılında yaklaşık 30 fuarorganizasyonunun gerçekleştirilmesi planlanıyor. TOBB 2014 resmi fuarlarprogramında yer alan etkinliklerden 10 fuar İZFAŞ tarafından organizeedilecek.  Diğer fuarlar ise farklı fuarcılık şirketleri tarafındandüzenlenecek. Ayrıca İZFAŞ tarafından 2014yılında, fuarcılık sektörünün dünyadaki ve ülkemizdeki gelişimi üzerine birçalıştay düzenlenmesi de planlanıyor.

İzmir’in öncü fuarcılık şirketi olarak2014 yılından beklentilerinin, yine başarılı organizasyonlara imza atmakolduğunu belirten Örs “Hedefimiz, var olan fuarlarımızın çıtasını yükseltmeninyanı sıra, İzmir’e MARBLE, IF WEDDING FASHION İZMİR ölçüsünde yeni fuarlarkazandırmak, fuarcılık sektöründe markalar yaratmaktır.

Alanındadünyanın üç büyük fuarı arasında yer alan MARBLE - Uluslararası Doğaltaş veTeknolojileri Fuarı’nı 2014 yılında 20’nci kez düzenlemekten büyük gururduyuyoruz.İZFAŞ olarakgurur duyduğumuz diğer bir fuarımız ise Avrupa’nın en büyüğü olarak gösterilen IF WEDDING FASHION İZMİR’dir.

MARBLEülkemizin Uluslararası Fuarcılık Endüstrisi Birliği (UFI) onaylı ilk ihtisasfuarıdır. 1947 yılından beri UFI’ye üye olan İzmir Enternasyonal Fuarı ve1998’den beri üyeliği devam eden MARBLE gibi gelinlik fuarımız da 2014 yılındanitibaren UFI onaylı ihtisas fuarı olarak düzenlenecek” dedi.

İZFAŞ 2014 FUAR TAKVİMİ FUAR ADITARİHAÇIKLAMAAYAKKABI YAZ09-12 OCAK35. Ayakkabı, Çanta ve AksesuarlarıFuarıIF WEDDING FASHION İZMİR22-25 OCAK8. Gelinlik, Damatlık ve Abiye GiyimFuarıMARBLE26-29 MART20. Doğaltaş ve Teknolojileri FuarıEKOLOJİ İZMİR10-13 NİSAN5. İzmir Organik Ürünler FuarıOLIVTECH10-13 NİSAN4. Zeytin, Zeytinyağı ve TeknolojileriFuarıBOAT İZMİR7-11 MAYIS2. Tekne, Yat ve Denizcilik FuarıAYAKKABI KIŞ19-22 Haziran36. Ayakkabı, Çanta ve AksesuarlarıFuarıİEF29 AĞUSTOS – 7 EYLÜL83. İzmir Enternasyonal FuarıKENT EXPO16-19 EKİM2. Şehircilik ve Kent İhtiyaçları FuarıTRAVEL TURKEY İZMİR04-07 ARALIK8. Turizm Fuar ve Konferansı

İZFAŞ’IN FUARLARI
AYAKKABIFUARLARI
İZFAŞ, Yaz ve Kış olmak üzereyılda iki kez düzenlediği İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarlarını,İzmir Ayakkabıcılar Odası, Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD), AnkaraAyakkabıcılar Odası ve sektör temsilcilerinin destekleri ile gerçekleştiriyor.

Ayakkabı, çanta sektöründeki yeniliklerive gelecek sezon trendini bir arada görme olanağı sunan ve kurulan ticaribağlantılarla sektöre büyük ivme kazandıran Ayakkabı Fuarları sadeceprofesyonel ziyaretçiye açık olarak organize ediliyor.

35’inci Ayakkabı Yaz Fuarı 9 – 12 Ocak2014, 36’ıncı Ayakkabı Kış Fuarı ise 19 – 22 Haziran 2014tarihlerinde organize edilecek.

IF WEDDINGFASHION İZMİR FUARI
Sektöründe; Avrupa’nın en büyük fuarıolan IF WEDDING FASHION İZMİR – 8’nci Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı,2014 yılından itibaren Uluslararası Fuarcılık Birliği’ne (UFI) onaylı fuarolarak düzenlenecek.Türkiye’nin UFI onaylı tek gelinlik fuarı olarak organize edilecek IF WEDDINGFASHION İZMİR 22 - 25 Ocak 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Başladığı günden bugüne her geçen yıldaha iyiye giden IF WEDDING FASHION İZMİR; fuarcılık sektörünün öncü kuruluşuİZFAŞ tarafından T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın katkılarıyla, İzmir BüyükşehirBelediyesi, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (TMHF) ve Ege GiyimSanayicileri Derneği’nin (EGSD) destekleriyle organize ediliyor.

MARBLEFUARI
Bir dünya markası olan, sektöründünyadaki ilk 3 fuarı arasında yer alan ve adı İzmir’le özdeşleşen MARBLE -Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, dünya birinciliği hedefine doğru hızlı ve eminadımlarla ilerliyor.

MARBLE, 2014 yılında daTürk doğaltaş sektöründe faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluşların ortakdesteğiyle ve tam bir işbirliği içinde düzenlenmeye devam edecek. 20’nci MARBLE– Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 26-29 Mart 2014tarihleri arasında düzenlenecek.

EKOLOJİİZMİR FUARI
Türkiye’nin “organik üretim başkenti”olarak kabul edilen İzmir, organik ürünler fuarının da gerçekleştiği kentolmaya devam edecek. EKOLOJİ İZMİR – 5’nci İzmir Organik Ürünler Fuarı,ekonomik ve toplumsal yaşamın yeni gözdesi, organik ürünlere ilişkin genişkatılımlı bir ihtisas fuarı olarak 10 – 13 Nisan 2014 tarihleri arasındagerçekleştirilecek.

OLIVTECHFUARI
Türkiye’nin uluslararası pazarda rekabetgücü yüksek tarımsal ürünleri arasında yer alan zeytin ve zeytinyağında, ürünçeşitliliğini ve kalitesini sergileyen OLIVTECH –  Zeytin, Zeytinyağıve Teknolojileri Fuarı; İZFAŞ tarafından, Ulusal Zeytin ve ZeytinyağıKonseyi (UZZK) desteğiyle 10 – 13 Nisan 2014 tarihlerinde 4’üncü kezorganize edilecek.

OLIVTECH Fuarı ile EKOLOJİ İZMİR Fuarıaynı tarihte, aynı çatı altında organize ediliyor. Sağlıklı beslenmekisteyenler EKOLOJİ İZMİR ve OLIVTECH fuarlarında buluşacak.BOAT İZMİRFUARITekne, yat, ekipman ve aksesuarları,motor ve güç sistemleri, su sporları ve ekipmanlarının sergilendiği BOAT İZMİR - Tekne, Yat veDenizcilik Fuarı, 7 –11 Mayıs 2014 tarihlerinde 2’nci kez düzenlenecek.İZFAŞ BOAT İZMİR Fuarı; İZFAŞtarafından Deniz Endüstrisi ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR), DenizTicaret Odası İzmir Şubesi (DTO), TMMOB Gemi Mühendisleri Odası İzmirŞubesi (GMO), İzmir Tekne İmalatçıları Dayanışma Derneği ve İzmir Ticaret Odası(İZTO) işbirliğinde organize ediliyor.İZMİRENTERNASYONAL FUARITürkiye’nin ilk, tek ve en büyükuluslararası genel ticaret fuarı olan İzmir Enternasyonal Fuarı 29 Ağustos –7 Eylül 2014 tarihlerinde 83’üncü kez gerçekleştirilecek.İzmir Enternasyonal Fuarı’na her yılyaklaşık 20 farklı ürün grubunda, yerli yabancı 1000’i aşkın firma, 60’a yakınülke katılıyor. 10 gün süreyle açık kalan fuarı 1,5 milyon kişi ziyaret ediyor.İzmir Enternasyonal Fuarı, T.C. BilimSanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde düzenleniyor.KENT EXPOFUARIBelediyelerin ihtiyaç duyduğu ürün vehizmetlerin sergilendiği fuar; yerel yöneticiler ile yerel yönetimlere hizmetve ürün sunan kuruluşları bir araya getiriyor. KENT EXPO – Şehircilik veKent İhtiyaçları Fuarı, 16 – 19 Ekim 2014 tarihlerinde 2’inci kezorganize edilecek.TRAVELTURKEY İZMİR FUARIİzmir, turizm sektörüne yeni lokasyonlarkazandıracak ve ülke tanıtımına katkıda bulunan TRAVEL TURKEY İZMİR -Turizm Fuar ve Konferansı, 8’inci kez 4 – 7 Aralık 2014tarihlerinde gerçekleştirilecek.TRAVEL TURKEYİZMİR, İZFAŞ, TürkiyeSeyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş.işbirliğinde organize ediliyor.Fuar, İzmir Büyükşehir Belediyesi veİzmir Ticaret Odası (İZTO) destekleriyle T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığıhimayesinde düzenleniyor.İZFAŞ ayrıca PLASTECH – Plastik, Ambalajve Teknolojileri Fuarı, MINEX - Madencilik, Doğal Kaynaklar veTeknolojileri Fuarı ve İZMİR AUTOSHOW – Otomobil ve Hafif Ticari AraçlarFuarı’nı iki yıl da bir organize ediyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geleceğin fuarı WENERGY EXPO kapılarını açtı

Milyonluk tekneler İzmir’de vitrine çıktı

MAST İzmir Boat Show kapılarını açtı

Tarım Fuarındaki hedefler katlandı

Marble İzmir 29’uncu kez açıldı

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Arşiv