3. KADIN FESTİVALİ DOLU DOLU GEÇTİ

  • 0
  • 797
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi ile Goethe Enstitüsü’nün işbirliğinde 21-23 Mart tarihleri arasında üçüncüsü düzenlenen ‘Kadın Festivali dolu dolu geçti. Festival, bu yıl ilk kez çekilmesi kararlaştırılan ‘Kadın’ konulu belgesel filmin İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki atölye çalışmasıyla başladı.
Konak Belediyesi Başkan Yardımcısı Serpil Güngör, Goethe Enstitüsü Müdürü Roland Schmidt, kadın dernekleri yöneticileri, Ekonomi Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü öğrencilerinin katıldığı atölye çalışmasında Almanya’da yaşayan belgeselci Türk yönetmen Döndü Kılıç kendi çalışmaları hakkında bilgiler verirken belgesel film çekmek isteyen öğrencilere de tecrübelerini aktardı.
Festival’in ikinci günde ‘Bizim de söyleyecek sözümüz var’ konulu bir panel düzenlendi. Türk – Alman ortaklığında İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen sempozyuma Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Margit Häberle, kadın hakları savunucusu Pınar İlkkaracan, Fatmagül’ün Suçu Ne? dizisinin yönetmeni Hilal Saral, ödüllü belgeselci Alman yönetmen Monika Treut ve yine belgesel film yönetmeni Döndü Kılıç katıldı.
 
HÄBERLE: EXPO KONUSU BENİ MUTLU ETTİ
Bu ayın başında, 08 Mart’ta Kadınlar Gününün 101’inci yıldönümünü kutladık. Bu yılın sloganı “Yarının izlerini bugünden bırakmak” olarak belirlenmiştir.
Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Margit Häberle bu yıl tüm dünyada 8 Mart’ta ‘Kadınlar Günü’nün 101’inci yıldönümünün kutladığına değinerek, “Bu yılın sloganı ‘Yarının izlerini bugünden bırakmak’ olarak belirlendi. Alman Kanserle Mücadele Vakfı tüm sorumlulardan ihmal edilen ‘Kadınlar ve Sağlık’ konusunun artık gündeme getirilmesini talep etti. Bu konu evrensel bir konudur ve İzmir’in EXPO 2020 adaylığı kapsamında ‘Herkes için sağlık’ konusunu seçmesi beni bu nedenle son derece mutlu etmektedir” dedi.
Häberle, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek, insan haklarının bütünleyici bir parçası olan kadın ve erkeklerin eşitlik hakları konusunda yeni kapıların açılması adına başarılar diledi.
 
KERMES RENKLİ GEÇTİ
3. Kadın Festivali Alsancak Dominik Caddesi’nde yapılan kermes ve eğlenceyle son buldu. Konak Belediyesi Semt Merkezleri’ndeki kadın kursiyerler ve çeşitli kadın derneklerinin katılımıyla gerçekleşen kermeste renkli görüntüler yaşandı. Goethe Enstitüsü Müdürü Roland Schmidt iki buçuk yıldır İzmir’de olduğunu belirterek, “İzmir çok güzel bir şehir. İlk geldiğimde Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’la tanıştım ve birlikte bir şeyler yapmayı planladık. İzmir’in kadın dostu bir şehir olduğunu söyledi ve başlangıç noktamız oldu. Türkiye’de pek çok kadın festivali var ama biz iki yılda uluslararası boyut kazandırdık. Bunu birlikte yaptık. Bu yıl üçüncüsünü kutladığımız ‘Kadın Festivali’yle başlayan ilişkimiz umarım daha ileriye gider” dedi.  
Goethe Enstitüsü ile güzel bir işbirlikteliği içinde olduklarını kaydeden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Tarihsel bağları olan iki ülkenin kurumları arasında ilişkimizi daha ileriye götüreceğimize inanıyorum. Şimdiye kadar hangi kurumla işbirliği yaptıysak hepsinde kadının statüsünü daha ileriye taşıma, kadının gücünü artırma çabası vardı.Bu yıl da yine kültür ve sanat adına güzel bir festival geçirmiş bulunuyoruz” diye konuştu.
Katılımcılar gün boyu What’s Up Caz Grubu’nun konseriyle eğlence dolu anlar yaşadı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gençlerin performanslarıyla kutlanacak

Ne Yediğimizi Biliyoruz

Gece yarısı sürprizi

Duygulandıran sürpriz

Engelliler Haftası'na renkli kutlama

En renkli buluşmaya geri sayım başladı!

Arşiv