Akay, "yerel seçimlere AK Parti hazır

  • 0
  • 845
Yazı Boyutu:

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 27 Ekim 2013 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlere en hazır partinin AK Parti olduğunu belirtti. AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nın yerel seçim hazırlıklarına başladığını hatırlatan Ömer Cihat Akay, teşkilat içi eğitim, sandık bazlı çalışma ve etkili propaganda yöntemleri noktasında ciddi hazırlıkları olduğunu açıkladı. İzmir’de daha çok hizmet üreten, çağın değerlerini özümsemiş katılımcı bir belediye yönetimini oluşturmak için gayret gösterdiklerini söyleyen Akay, oluşturulacak belediye yönetimi ile İzmirlilerin yönetime ortak olacağını ifade etti. İzmirlileri kenti hep birlikte yönetmeye davet eden Ömer Cihat Akay, “Özgürlükler ve demokrasinin yaşam alanı olarak yerel yönetimler, AK Parti’nin vazgeçilmezleri arasında yer alır. Yerel yönetimler, toplam demokrasi kalitesinin oluşumunda en önemli araçlardan biridir. Bizim dönemimizde İzmirliler kentin yönetimine katılma noktasında daha aktif bir duruş sergileyecekler. Çağdaş dünyada yurttaşların katılımıyla kentlerin yönetilmesinin sürdürülebilir bir kentsel yapının olmazsa olmaz koşulu olduğunu biliyoruz. Tabi katılımcı kent yönetimi sürekli olmalıdır. Karar vermeden bütçeye, bütçeden uygulamaya ve hatta uygulamanın denetlenmesine kadar uzanmalıdır. Bu bağlamda biz İzmirlileri kentin yönetimine ortak edeceğiz. Bu kenti hep birlikte yöneteceğiz.” şeklinde konuştu.
 
DAHA MUTLU BİR İZMİR, DAHA GÜZEL BİR İZMİR
AK Parti’nin yerel yönetimlerdeki ana stratejisinin insanları evinde, mahallesinde, şehrinde mutlu kılmak olduğunu hatırlatan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, “İnsanları mutlu olmayan bir şehrin örnek bir şehir olmasına imkân yoktur. Biz öncelikle İzmir’de bu kentin sahibi olan vatandaşlarımızı mutlu edeceğiz. İnsanları daha mutlu bir İzmir daha güzel bir İzmir demektir. Biz bunu başaracağız. Bu mutluluk, yalnızca şehrin altyapı hizmetleriyle değil, aynı zamanda şehirde yaşayan herkesin, aidiyet duygusunu yüceltici, şehriyle gurur duyan bir atmosferin oluşmasıyla mümkündür. Bir şehre ait olmak, onu hissetmek ve ona teslim olmak, şehrin kültürüne aidiyet duygusuyla dâhil olmak, mikro unsurları ön plana çıkartıp yöresel dayanışmaya yönelmek, bize huzur verecek yerlerde olmak, sevdiğimiz şeyleri yapmak. Yaşadığımız şehrin ortak kültürüne aidiyetle bağlı olmak insanları yüceltir, daha mutlu kılar. Biz bunu sağlayacağız. Bu sebeple biz daha mutlu bir İzmir, daha güzel bir İzmir diyoruz.” dedi.
 
ATATÜRK’ÜN VİZYONUNU REFERANS ALIYORUZ
İzmir’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak’ vizyonu ile hareket etmek mecburiyetinde olduklarını ifade eden Ömer Cihat Akay, “Ulu Önder Atatürk’ün ortaya koyduğu vizyonu referans alıyoruz. Bu bizim en temel meselemiz, en önemli amacımızdır. İzmir, muasır medeniyet seviyesini, kendi müstesna yeri ve coğrafyası ile kendi yetenekleri sayesinde gerçekleştirecektir. Biz İzmir’i başka hiçbir şehir ile kıyaslamıyoruz. İzmir’i başka hiçbir şehir ile eşdeğer de tutmuyoruz. İzmir farklıdır, İzmir özeldir, İzmir’in kendine özgü bir dokusu ve yapısı vardır. İzmir, İzmir’dir. İzmir’de ayrı gayrı gözetmeden, her türlü ayırımcılığı reddederek eşit hizmet ilkesini esas alan, demokratik bir yönetişim vizyonunu inşa edeceğiz.” sözlerini sarf etti.  
 
BİZİM DERDİMİZ SADECE SEÇİM KAZANMAK DEĞİL
AK Parti’nin İzmir’de yerel seçimi kazanmasının AK Parti açısından önemli olduğundan daha çok İzmir için önemli olduğunu ifade eden Ömer Cihat Akay, “Bizim her zaman bahsettiğimiz, dile getirdiğimiz bir şey var. İzmir’de yerel seçim sadece AK Parti’nin seçim kazanması meselesi üzerinden okunamaz. Böyle bir şey İzmir’e de, İzmirlilere de haksızlık olur. Bunu kesinlikle reddediyoruz. İzmir’de yerel seçimler, bir siyasi partinin seçim kazanması meselesinden çok daha ötededir. Bu seçim, daha güçlü bir Türkiye için vazgeçilmez olan İzmir’i, hak ettiği güce ve yeteneğe yeniden kavuşturma meselesidir. Biz Türkiye’nin aydınlık yüzü olan İzmir’i kalkınmanın öncüsü ve ülkemizin geleceğe koşan dinamosu olarak görmek istiyoruz. Bizim derdimiz seçimi kazanmanın da ötesinde bir dünya kenti oluşturma derdidir. İzmir’i yatırımları ve projeleriyle ulusal ve uluslararası arenada örnek bir kent haline getirmek istiyoruz. İzmirlilerin, AK Parti’nin çağdaş yerel yönetim anlayışını müşahede ettiğini düşünüyoruz. Ülkemizin birçok kentinde yerel iktidarın sahibi olan AK Parti’nin hizmet üreten belediyecilik anlayışını vatandaşımız iyi biliyor. AK Parti yerel yönetim anlayışında kendi yüksek standartlarını oluşturmuş bir partidir. İzmir’de bu standartların da ötesinde büyük bir hamleye ihtiyaç var. Biz bunu başarmak için yola çıktık. İzmir’i, bir dünya başkenti haline getirmek ve yerel yönetim modeli ile örnek bir kent haline getirmek istiyoruz. Daha güzel bir İzmir’de yaşamak tüm İzmirlilerin hakkı, İzmirliler tüm güzellikleri hak ediyor.” dedi.
 
BİZ İZMİR’İZ, İZMİR BİZİZ
İzmir’de doğup büyüdüğünü, kentin sorunlarını bildiğini belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmir’in ruhundan beslenen ve onu yücelten bir sorumluluk içinde hareket etme noktasında ne kadar duyarlı olduğunu kendisini tanıyan herkesin bildiğini söyledi. İzmir’in sorunlarına karşı kendisini sorumlu hisseden bir İzmirli olarak, kente aidiyet duyan bir vatandaş olarak İzmir’le ilgili hayallerinin olduğunu söyleyen Akay, “ Ramazan ayında düzenlediğimiz iftar programında yaptığım konuşmada bir noktanın altını çizmiştim. Türkiye’de, sokaklarında ‘Nerelisin?’ sorusuna en fazla ortak cevabın alındığı yer İzmir’dir. İzmir’de yaşayanlar bu kente nereden gelmiş olurlarsa olsun kendilerine sarsılmaz bir aidiyet duygusu yüklerler ve ‘Ben İzmirliyim, Biz İzmirliyiz.’ derler. AK Parti Teşkilatı’nın tüm mensupları ‘Ben İzmirliyim, biz İzmirliyiz, biz İzmir’iz.’ diyorlar. Ben bu kentte doğdum, bu kentte büyüdüm. Hayatımın tümü bu kentin kalbinde geçti. Bir İzmirli olarak bu kentin daha iyi yönetilmesini istemek ve bu doğrultuda gayret göstermek hem hakkım, hem de görevimdir. Çalışan, üreten, zenginleşen, yenilenen, ulaşımın sorun olmadığı, daha mavi, daha yeşil, suyun korkulmadan içilebildiği, yağmura teslim olmayan, sokaklarında güven ve keyifle yürünebilen, yaşam standardı yüksek, tarihi ve modern binalarının bir arada olduğu, gurur duyduğumuz, lider, mutlu ve yüzü gülen bir dünya kentine kavuşmayı istiyorum. İzmir’in sosyal ve kültürel sermayesini koruyan, kollayan, geliştiren ve onları sosyal güç haline dönüştüren bir belediye yönetimine ihtiyacı var. İzmir’in, iş âlemi, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışan, halkı yönetime ortak eden bir belediye yönetimine ihtiyacı var. Ben bunları aktif siyaset yapmadığım dönemlerde de istiyordum, şimdi de istiyorum. Bir İzmirli olarak herkesin ortak hayalini dile getiriyorum.” ifadesinde bulundu.
 
35 PROJE İZMİR’E DEĞER KATACAK
AK Parti’nin İzmir’i ‘marka şehir’ yapmaya kararlı olduğunu, bunu da her fırsatta gösterdiğini belirten Ömer Cihat Akay, “İzmir, Ege ve Akdeniz’de ticaretin, sanayinin, turizmin, bilimin, tarihin ve kültürün 8 bin 500 yıldan beri merkezi olmuştur. AK Parti, Ege ve Akdeniz’in bu çok önemli liman şehrini, medeniyet şehrini, 2023 yılında Türkiye ekonomisi içinde en etkin ikinci şehir yapmaya ve ‘35 İzmir 35 Proje’ hedefiyle ‘marka şehir’ haline getirmeye kararlıdır. İzmir’in uluslararası şöhretine güç katacak vizyon projeleri bir bir hayata geçiriliyor. İzmir için hazırlanan ‘35 İzmir 35 Proje’ üzerinde en ince ayrıntısına kadar çalışılmış bir konudur. Bu projeler İzmir için iş, aş üretecek, hizmet üretecek. Bu projeler biz İzmirlilerin hayatını kolaylaştıracak, yaşam standardını yükseltecek. İzmir’in ticaret, bilişim, teknoloji ve ar-ge, tarım, sanayi, denizcilik ve turizm alanlarındaki ivmesini arttırmak ve İzmir’i Türkiye ekonomisine en büyük katkıyı sağlayan ikinci şehir konumuna getirmek için hayata geçirilen bu projeler çok önemlidir. Bu noktada ‘35 İzmir 35 Proje’ hedefinin koordinasyonun sağlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın bir sözünü hatırlatmak istiyorum. Ne diyor Sayın Bakanımız, ‘İzmir’de tüm paydaşlarla ortak hareket, siyaset yerine hizmet.’ İşte bizim tüm meselemiz bu.” dedi.
 
EXPO HEPİMİZİN MESELESİDİR
İzmir’in EXPO sürecinde birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Akay, EXPO meselesinin siyasi bir mesele olmadığını, tüm İzmir’in ortak hedefi, ideali olduğunu vurguladı. EXPO adaylık sürecinin sonunda mutlu sona ulaşılacağına inandığını ifade eden Akay, “İlk İktisat Kongresi İzmir’de toplanmış, genç cumhuriyetin kalkınma stratejisi bu kentte oluşturulmuştur. İzmir, 8 bin 500 yıllık tarihi, doğal ve kültürel zenginliği, tarımı, ticareti ve sanayisiyle her zaman Türkiye’nin Anadolu’ya açılan kapısı, Avrupa ve dünyaya açılan penceresi olmuştur. Bu bağlamda dünyanın en büyük sosyal etkinliği olma özelliğini koruyan, düzenlendiği kenti ve ülkeyi insanlığın vitrinine çıkartan uluslararası bir organizasyon olan EXPO’ya Türkiye adına İzmir’in aday olmasından daha doğal bir şey olamaz. Tarih boyunca, çeşitli din, dil, ırk ve etnik kimliklerden insanları bir arada barındıran, Ermeni, Rum ve Musevi azınlıkların yanında Avrupalı tüccar, Levanten ve gezginlere de ev sahipliği yapan sevgi kenti İzmir EXPO’yu hak ediyor. Camilerin, kiliselerin, sinagogların yan yana olduğu, barışın ve hoşgörünün kenti İzmir EXPO’ya bir değer katacaktır. İzmir’de EXPO için güçlü bir sinerji oluştu. Valilik, Büyükşehir Belediyesi, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve medya tek vücut olmuş durumda. İzmir’in tüm fertleri, bu kentte yaşayan her bir birey EXPO’ya inanıyor ve bu süreci olumlu yönde destekliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın bu konudaki gayretleri çok önemli. Hükümetimizin bu konuda attığı adımlar çok önemli. İzmir’in iki değerli bakanının koordinatörlüğü çok önemli. Sayın Valimizin, kendisi biliyorsunuz aynı zamanda EXPO Yürütme Kurulu Başkanı olarak da görev yapıyor, çalışmaları çok önemli. Hep birlikte hedefe kilitlendik ve yürüyoruz. EXPO meselesi siyasi bir mesele değildir. EXPO meselesi hepimizin meselesi, tüm İzmir’in ortak idealidir. Bu noktada biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerimize düşen vazifeyi yerine getireceğiz ve inanıyorum ki mutlu sona hep birlikte ulaşacağız.” şeklinde konuştu.
 
BAKANLARIMIZ İZMİR İÇİN ÇOK ÇALIŞIYORLAR
Hükümetin İzmirli üyeleri Binali Yıldırım ve Ertuğrul Günay’ın çalışmalarının takdirle izlendiğini belirten Ömer Cihat Akay, “İzmir’in iki değerli bakanı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay’ın kent için ne kadar çalıştığı ortadadır. İki değerli bakanımızın hakkı siyasi rakiplerimizce bile teslim edilmektedir. Sayın bakanlarımız sürekli İzmir’e gelerek kente yapılan hizmetleri, yatırım ve projeleri koordine ediyorlar. İzmir bu dönemde çok şanslı, bunu çok iyi biliyoruz. Sayın bakanlarımız en az haftada bir defa, bazen haftada iki defa İzmir’de oluyorlar, çalışmalara katkı koyuyorlar. İzmirli hemşehrilerim bizim tüm bu gayretlerimizi görüyor ve bu gayretlerin neticesinde güzel bir takdirde bulunacaklardır diye düşünüyorum.” ifadesinde bulundu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv