Ali Rıza Ertan Şiir Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

  • 0
  • 845
Ali Rıza Ertan Şiir Yarışması ödülleri sahiplerini buldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Buca Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Ali Rıza Ertan Şiir Yarışması ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl 19’uncusu düzenlenen şiir yarışması ödül törenine Ali Rıza Ertan’nın eşi Nurhan Ertan ve oğlu Özgür Ertan da katıldı. Türkiye’nin dört bir yanından 225 şairin katıldığı yarışmada birincilik ödülü ‘Taşlar ve Avlular’ başlıklı şiirleri ile Fatih Akça’nın olurken; jüri özel ödülü ise ‘Şairi Meçhul Cinayetler’ isimli şiirleriyle Ramazan Aydın’ın oldu.

Buca Belediyesi’nin, henüz 35 yaşında iken 1979 yılında hayatını kaybeden Bucalı şair Ali Rıza Ertan anısına bu yıl 19’uncusu düzenlendiği şiir yarışmasına, Türkiye'nin dört bir yanından 225 şair ve yazar katıldı. Şair ve yazarlardan oluşan 5 kişilik jüri üyesi tarafından belirlenen birincilik ve jüri özel ödülü, Buca Belediyesi Tenis Kulübü’nde düzenlenen ödül töreniyle sahiplerini buldu.

Jüri üyeliğini Ahmet Günbaş, Halim Yazıcı, Hidayet Karakuş, M. Kadri Sümer ve Hüseyin Yurttaş’ın yaptığı yarışmada biricilik ödülü ‘Taşlar ve Avlular’ başlıklı şiirleri ile Denizli’den katılan Fatih Akça’nın oldu. Ödülünü Buca Belediyesi meclis üyesi Şenol Yeltekin’in elinden alan Fatih Akça, “Bu kadar kıymetli bir yazarımızın adını yaşatabildiği için ve bu ödülü kurumsal bir hale getirdiği için Buca Belediyesi’ne ve beni bu ödüle layık gören seçici kurulumuza çok teşekkür ediyorum” dedi. Akça konuşmasının ardından ‘Yalnızlık’ adlı şiirini okudu.   

Jüri özel ödülünün sahibi ise yarışmaya Artvin’den katılan, ‘Şairi Meçhul Cinayetler’ başlıklı şiir seçkisinin sahibi Ramazan Aydın oldu. Jüri özel ödülüne sahip olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Aydın, “Buca Belediyesi’ne bizim gibi genç şairleri genç arkadaşlara destek verdiği için ve çok önemli şairlerimizden biri olan Ali Rıza Ertan’ın anısını her yıl yaşattığı için sonsuz teşekkürler ediyorum” diye konuştu. Aydın da konuşmasının ardından ‘Filistin Askısı’ adlı şiirini seslendirdi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv