Atilla Atasoy "Karadeniz’in Kardeş Şarkıları” projesi için geliyor

  • 0
  • 2.146
Yazı Boyutu:

Gürcistan Ankara Büyükelçiliği, Gürcistan İzmir Fahri Konsolosluğu, Acara Özerk Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlıkları  ve Düş Gezginleri’nin kurucusu besteci, aranjör, müzisyen Erhan Doğan tarafından yürütülen "Karadenizin Kardeş Şarkıları” projesine şarkıcı Atilla Atasoy’da yer alıyor.
Geçen yıl Düş Gezginleri ile  “Karadeniz’in Kardeş Şarkıları”  isimli projenin ilk şarkısı olan Medea Sikharulidze’nin Batum kentinin güzelliklerini ve ona duyulan büyük bir özlemi anlatan  şarkısı  “Simgera Batumze”yi Erhan Doğan düzenlemesiyle Gürcüce seslendiren Attila Atasoy, 29 Mayıs’ta tekrar İzmir’e geliyor.
 
 
Düşgezginleri’nin Erhan Doğan’ın düzenlemesiyle Gürcüce seslendirdiği Rockvagana Gandagana’yı seslendirdiği proje kapsamında geçen ay gelen Gürcistan’ın ünlü şarkıcısı Sofio Nizharadze, bestesinin Erhan Doğan’ın üstlendiği Ataol Behramoğlu’nun “Türkiye Üzgün Yurdum Güzel Yurdum” adlı bestesini seslendirdi. Proje aşamasında olan dördüncü şarkı ise  Dario Moreno'nun "Canım İzmir'im"in planladığı projede yine Gürcistan'ın önemlli seslerinden Sopio Khalvashi seslendirecek. 29 Mayıs’ta İzmir’e gelecek olan Atilla Atasoy ise yine bir Güncü .bestecinin eserini yorumlayacak.
30 Mayıs’ta Gürcistan-Türkiye  Diplomatık İlişkilerinin 20.Yıldönümü  nedeniyile Gürcistan Ankara Büyükelçiliği tarafından verilecek resepsyonunda Atıla Akasoy ile grup Düşgezginleri iki ülke arasında dostluk konseri verecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Haşerelere karşı ilaçlama seferberliği!

Kazıların yüzde 70’i tamamlandı

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi’ni ağırladı

Menderes Semaları Rengarenk Oldu

Kaldırım işgalini bitirmekte kararlı

İzmirli İzmir Gibidir

Arşiv