Baharı halaylarla oyunlarla karşıladılar

  • 0
  • 1.770
Yazı Boyutu:

Iğdırlılar Kültür ve Dayanışma Derneği baharın gelişini Çamdibi Atatürk Parkı’ndaki geleneksel nevruz şenliği ile kutladı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Hülya Güven’in de katıldığı şenlikte oyunlar oynandı, halaylar çekildi
 
Bornova Belediyesi’nin de katkılarıyla gerçekleştirilen Iğdırlılar Derneği Geleneksel Nevruz kutlamalarında büyük coşku yaşandı. Çamdibi Atatürk Parkı Amfi Tiyatrosunda gerçekleştirilen kutlamalarda Grup Laçin’in üyesi Teoman ve ses sanatçıları sahne aldı. Büyürklere nevruz yumurtası, çerez, çocuklara da uçurtma ve top dağıtıldı. Buradaki kutlamalara Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Hülya Güven de katıldı. Müzikler eşliğinde yurttaşlarla halaylar çekip zeybek oynayan Başkan Sındır ve İzmir Milletvekilleri nevruz futbol turnuvasında ilk üçe giren takıma kupalarını verdi.
 
Nevruzun yaşamın yeniden doğuşu ve çimlerin yeniden tohumdan çıkışı olduğunu hatırlatan Başkan Sındır, “Yaşamın devamlılığı adına kutladığımız Nevruz Bayramı insanları birleştiren, kırgınlıkları ortadan kaldıran, dostluğun, dayanışmanın, barışın ifade bulduğu çok özel bir gün. Bugün Nevruz’u bir bayram havasında kutluyoruz. Bu coğrafyada yaşayan tüm insanlar için özgürce, barış içinde kardeşçe yaşayabilmek, yaşamın her alanında birlikte olabilmek çok önemli. Hangi ırktan, dilden, dinden, cinsten, mezhepten olursa olsun bizler bu doğanın canlı varlıklarıyız. Bizler, barış içinde yaşama gayreti içindeyiz. Yaşamın yeniden doğuşunu böyle anlıyoruz. Bizleri birbirimizden ayırmak isteyenlere izin vermeyelim. Bornova Belediyesi her zaman Iğdırlılar Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarımızın yanındadır yanında olmaya da devam edecektir” diye konuştu.
 
Genel seçim çalışmalarında Iğdır’a gittiğini ve oradaki vatandaşların misafirperverliklerinden çok memnun kaldığını dile getiren CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, “Genel seçim çalışmalarında Iğdır’a gittiğimde en güzel anım, sizin o çok özel çorbanızdır. O çorbanın tadı hala damağımda. Iğdırlılar Derneğimizin düzenlediği Nevruz Şenliğini çok özel ve güzel bir şekilde kutluyoruz. Ben nice barış ve kardeşlik içinde geçireceğimiz Nevruz Bayramlarında yeniden birlikte olmayı diliyorum” diye konuştu.
 
Türk Dünyası’nın Nevruz Bayramını binlerce yıldır kutladığını belirten CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel de şöyle konuştu “Nevruz Türki Cumhuriyetlerinde  resmi bayram olarak kutlanıyor. Bizde ne yazık ki sadece şenlik olarak kutlanabiliyor. Kardeşliğin, yeniden doğuşun bayramı olan nevruzu geçtiğimiz günlerde kana bulayan zihniyeti kınıyorum ve böyle bir günde şiddete başvurulmasını büyük bir üzüntüyle karşılıyorum. Nevruz Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gençlerin performanslarıyla kutlanacak

Ne Yediğimizi Biliyoruz

Gece yarısı sürprizi

Duygulandıran sürpriz

Engelliler Haftası'na renkli kutlama

En renkli buluşmaya geri sayım başladı!

Arşiv