başarılı kariyerinin sırlarını İzmir Üniversitesi öğrencileri ile paylaştı

  • 0
  • 1.887
Yazı Boyutu:

Avrupa’da reklamcılık alanında yaptığı çalışmalar ile 25 yıl boyunca zirvede yer alan Dilek Bebe-Jans, başarılı iş yaşamının sırlarını, halası, Atatürk’ün eşi Latife Hanım’ın hayatında bıraktığı büyük izleri İzmir Üniversitesi öğrencileri ile paylaştı.
 
İzmir Üniversitesi öğrencileri, 25 yıllık başarılı kariyeri ile Avrupa’da reklamcılık sektörünün zirvesini yaşamış Dilek Bebe-Jans’ı Kadın ve Toplum dersinde ağırladı. Christian Dior, ST. Dupond, Volvo, Eurocard gibi dünyaca ünlü markaların yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da tanıtımlarını eşi ile birlikte kurduğu Double You ajansı aracılığı ile sürdüren Dilek Bebe-Jans, başarılı kariyerinin sırlarını, halası, Atatür’ün eşi Latife Hanım’dan öğrendiklerini öğrenciler ile paylaştı. Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ile bir araya gelen Bebe-Jans, İzmir Üniversitesi’ni çok beğendiğini, her zaman İzmir Üniversitesi’nde eğitim vermeye hazır olduğunu söyledi.
 
Felsefeyi öğrenmek hayatımı değiştirdi
Kendi üniversite yılları ile şimdi öğrencilerin eğitim olanaklarını karşılaştıran Bebe-Jans, “Benim neslimin başarısı, Atatürk devrimlerinden geliyordu. Zor şartlar altında, imkânsızlıklar içinde büyüdük. Tek imkanımız okumaktı” dedi. Hayatta bilgi edinmenin sonu olmadığını ve okumanın yerini hiçbir şeyin de tutmadığını vurgulayan Bebe-Jans, halası Latife Hanım’ın kendisine bıraktığı özellikleri şöyle aktardı:
“Bir yerlere gelmemde halamın büyük etkisi oldu. 8 dil bilen bir hukuk fakültesi mezunuydu kendisi. Halamın bana verdiği en güzel eğitim felsefe oldu. Bu sayede kendimden bile şüphe etmeyi öğrendim. Bir de mükemmeliyetçilik halam için çok önemliydi. Hala hiçbir işimi bu özelliğim sayesinde yarım bırakmam. Halam çok karizmatik bir kadındı. Lider olmak için karizma şart, ancak iş dünyasında size gereken ilk şey, güvendir.”
 
Olabileceğinin en iyisini ol, olmuyorsa bırak, başka bir şey yap
Özellikle hizmet sektöründe çalışan kişilerin karşısındakine güven vermesinin başarıyı getiren en önemli etken olduğunu ifade eden Bebe-Jans, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Herkesin eğitim aldığı alanda kariyerini oluşturmadığını ancak alınan eğitimin hayatın bir yerinde mutlaka işe yaradığının da unutulmamasını belirten Bebe-Jans sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ne iş yaparsanız yapın, olabileceğinizin en iyisini olun. Eğer hedefinize istediğiniz alanda ulaşamıyorsanız, alanınızı değiştirip başka bir şey yapın. Hedefinizi tutku ile isteyin ve hırslı olun. Bilgi donanımızı geliştirmeden hedefinize varamazsınız. Dünya vatandaşı olun. Elbette bunun için yabancı dil şart. Bulunduğunuz memleketin örf ve adetlerini öğrenip benimseyin ve size uygun gelmese de mutlaka saygı gösterin.”
 
Evinizdeki huzur başarıyı getirir
Halasından kendisine miras kalan “Saygı” kelimesinin kendisine başarıyı getiren sihirli kelime olduğunu dile getiren Bebe-Jans, iş dünyasında başarının arkasında özel hayattaki huzur, saygı ve sevginin yattığını söyledi. Evlilik kurumunun önemine değinen Bebe-Jans, saygı ve sevgi çerçevesinde gelişmeyecek bir evliliğin yapılmasının yarattığı sakıncaların bugün aile içi şiddet ve başarısızlık hikâyelerinde kendini gösterdiğini söyledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirli İzmir Gibidir

Çandarlı’da Hıdırellez Coşkusu

Buca ‘üç fidan’ı unutmadı

İESOB Ulaşımda başarı çıtasını yükseltti…

Yaralı kediye sahip çıktı

Başkan Mutlu, Pilav Günü’ne katıldı

Arşiv