Bayraklı’da Bayram geleneği devam etti

  • 0
  • 595
Yazı Boyutu:

Bayraklı BelediyeBaşkanı Hasan Karabağ, göreve geldiğinden bu yana aynı bayram geleneğinisürdürdü. Bayramın ilk günü, vatandaşları ziyaret eden, çocuklarla bayramlaşanBaşkan Karabağ; namazını Cengizhan Mahallesinde Şafak Cami’de vatandaşlarlabirlikte kıldı. Namaz sonrası,mahalle sakinleri ile ayrı ayrı bayramlaşan Karabağ; etrafını saran çocuklarlasohbet ederek onlara bayram harçlığı dağıttı. Başkan HasanKarabağ, “Halkımıza sağlıklı bir bayram yaşatmak için çalışıyoruz. Kurban kesimalanlarını günler öncesinden duyurduk. Kesim alanlarında gerekli tedbirlerialdık. Bayraklı Bayramlarda da çok güzel. Her bayram olduğu gibi bu bayramda halkıniçindeydim. Bayram da eşim Bahriye Hanımla birlikte ev ve esnaf ziyaretleri yapıyoruz.İnşallah tüm halkımızla bayramları kutlamaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.

İlk ziyaret Türün ailesine

Bayraklı BelediyeBaşkanı Hasan Karabağ ilk olarak Türün ailesini ziyaret etti.Çiçek mahallesindeoturan Türün ailesine bayram ziyaretinde bulunan Hasan Karabağ, ikinci evziyareti olarak Muhittin Erener mahallesinde oturan Muhsin Doğan’ın evine konukoldu. Başkan Karabağ son olarak Mansuroğlu mahallesinde ikamet eden Danacıailesine misafir oldu. Başkan Karabağ her bayram olduğu gibi ev ziyaretlerineve dernek devam ettiklerini dile getirdi.

Bayraklı’da sıkı denetim

Bayraklı BelediyesiZabıta, Sağlık ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, günler öncesindenbaşladıkları çalışmalarını bayramın ilk günü de sürdürdü. Bayraklı’da kaçaksatış ve kesim yapılması muhtemel bölgelerde denetimlerini sıklaştıran ekipler,ilçeyi sokak sokak dolaşıyor. Ekipler; Belediyenin alt yapısını oluşturarakkesim ve satış alanı olarak duyurduğu yerler ile ilgili yönetmelikle belirlenenalanların dışındaki kesim ve satışlara geçit vermiyor. Emniyet Müdürlüğü ileortaklaşa çalıştıklarını söyleyen Belediye ekipleri; sürekli seyir halindeolduklarını ve ihbarları tek tek değerlendirdiklerini söylüyor.Çalışmalarınahaftalar önce başladıklarını hatırlatan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağbelirlenen noktalarda kesim yapıldığını belirtti. Bayram süresince bu alanlardavatandaşların kendilerine sağlanan olanaklarla rahatça kesim yapabileceğinisöyleyen Karabağ; Belediyenin ilgili ekiplerinin bayram boyunca mesaiyapacağını, vatandaşların başvuru ve bilgi edinmek üzere kendileriniarayabileceğini duyurdu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gençlerin performanslarıyla kutlanacak

Ne Yediğimizi Biliyoruz

Gece yarısı sürprizi

Duygulandıran sürpriz

Engelliler Haftası'na renkli kutlama

En renkli buluşmaya geri sayım başladı!

Arşiv