Bornova Belediyesi kalite şampiyonluğuna aday

  • 0
  • 1.374
Yazı Boyutu:

Kalite Derneği’nin organizasyonunda “Yılın Başarılı Ekibi” dalında ilk defa bir belediye finale kaldı Türkiye Kalite Derneği İzmir Şubesi’nin ‘Yılın Başarılı Ekibi Ödülü’ elemelerini Bornova Belediyesi’nin üç müdürlüğü birden geçti. Bornova Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ise Türkiye’de ilk kez finale kalan belediye ekibi olmayı başardı. “Yapıcılar İş Başında” ismiyle final hakkı kazanan ekibi tebrik eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, bütün birimlerde en kaliteli hizmete ulaşmak için çalıştıklarını söyledi
 
Bornova Belediyesi vatandaşlara daha yüksek standartlarda hizmet vermek için ard arda yeni projeleri devreye sokarken, bu hizmetleri yerine getiren müdürlükler de kalite standartlarını yükseltmek için çalışıyor. Bu kapsamda Bornova Belediyesi’nin Yapı Kontrol, Parklar Bahçeler ve Planlama müdürlükleri Türkiye Kalite Derneği İzmir Şubesi tarafından düzenlenen “Yılın Başarılı Ekibi Ödülü’nü almak için başvuruda bulundu. Bornova Belediye si müdürlükleri, iş süreçlerinin süresini kısaltma, maliyetleri düşürme, vatandaş ve çalışan personelini artırma, verimliliği artırma yönünde çalışmalar yaptı.
 
Yapı Kontrol Müdürlüğü “Yapıcılar İş Başında”, “Parklar Bahçeler Müdürlüğü “EkiPark” ve Planlama Müdürlüğü de “NeoPlan” ismini verdikleri ekipleriyle ön elemelerden geçti. Üç müdürlük, “Ekipte Mükemmellik Modeli” doğrultusunda daha kaliteli hizmet için yaptıkları çalışmaları kitapçık haline getirdi. Yapılan incelemede Yapı Kontrol müdürlüğü’nün “Yapıcılar İş Başında” ekibi saha incelemesi aşamasına kabul edildi. Kitapçıkta yer verilen müdürlük çalışmalarının yerinde denetlenmesini kapsayan saha ziyaretinin ardından Yapı Kontrol Müdürlüğü finale katılmaya hak kazandı.
 
Türkiye Kalite Derneği İzmir Şubesi değerlendirme ekibi tarafından ödüle başvuran ve finale kalan 10 kurum arasından ‘Yılın Başarılı Ekibi Ödülü’nün kime verileceği belirlenecek. 14 Haziran’da Swissotel Grand Efes’te düzenlenecek “Mükemmelliği Arayış Sempozyumu’nda sonuçlar açıklanacak.
 
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, bütün birimlerde hizmet kalitesini yükseltmek için çalıştıklarını söyledi. Bu hedefe ulaşmak için yıl içinde hizmet içi eğitimler düzenlediklerini belirten Başkan Sındır, “Bizim amacımız vatandaşa güleryüzle kaliteli hizmet. Bu amacın yerine getirilmesi için bütün personelimiz özveriyle gayret ediyor. Türkiye Kalite Derneği İzmir Şubesi’nin verdiği ‘Yılın Başarılı Ekibi Ödülü’ için Yapı Kontrol Müdürlüğümüz Türkiye’de ilk defa bir belediye ekibi olarak finale kaldı. Bornova Belediyesi’nin bütün müdürlükleri bu ekibimiz gibi kaliteye önem veriyor” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Enginar yüzleri güldürdü

Haşerelere karşı ilaçlama seferberliği!

Kazıların yüzde 70’i tamamlandı

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi’ni ağırladı

Menderes Semaları Rengarenk Oldu

Kaldırım işgalini bitirmekte kararlı

Arşiv