Bornovalılar bahar şenliğinde buluştu

  • 0
  • 1.769
Yazı Boyutu:

Baharı, Naldöken Mahallesi’nde İlkay Akkaya konseriyle karşılayan Bornovalılar türküler eşliğinde elele verip halay çekti Bornova Belediyesi’nin Naldöken Mahallesi’ndeki Bahar Şenliği’ne katılan İlkay Akkaya birbirinden güzel türkülerini seslendirdi.  Naldöken Tahtacı Kültür Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nden Grup Üçyürek, Sivas İmranlılar Kalkındırma Kültür ve Dayanışma Derneği’nden semah grubu, Naldöken Kültür Yaşatma Derneği’nden Ali Ekber Gümüş de Şenliğe renk kattı.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe Naldöken Mahallesi’nde bulunan Sivas İmranlılar Derneği Başkanı Hüseyin Gelmez, Naldöken Kültür Yaşatma Derneği Başkanı Taner Özbek, Tahtacılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Özcan, Sivas Dernekler Federasyon Başkanı Kemal Güneyli katıldı. Önce semah grubunun dans gösterisini izleyen misafirler, ardından sahne alan gruplar ve İlkay Akkaya eşliğinde baharın gelişini kutladı. Başkan Sındır ile birlikte halaylar çekip, şarkılar söyleyen Bornovalılar doyasıya eğlendi.
İlkay Akkaya’yı uzun yıllardır severek, hayranlıkla dinlediğini belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Sevgili İlkay Akkaya’nın o güzel sesinden, yüreğinden gelen bu güzel konseri izleme fırsatını buldum. Ben kendisine ve müzisyen arkadaşlara burada oldukları için teşekkür ediyorum. Baharın gelişini kutladığımız, yaşamın yeniden doğuşunun temsil edildiği akşamda kendileriyle birlikte olmaktan büyük mutluluk, gurur, onur duyuyorum. Bizler her zaman onların yanındayız. Bugün burada Naldöken Mahallemizde yer alan derneklerimizin başkanları da var. Biz onlarla hep bir aradayız. Hep birlikte yol alıyoruz. Birbirimizi ayıran değil birleştiren değerler üzerinde daha güçlü durmalıyız. Biz her zaman her koşulda bir arada olmalı, bizi ayırmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz” diye konuştu.
Baharın gelişini Bornovalılarla birlikte kutlamaktan büyük keyif duyduğunu belirten İlkay Akkaya da şöyle konuştu, “Bornova Naldöken Mahallesi’nde yaşayan arkadaşlarımla birlikte türküler söylemek benim için büyük bir onur oldu. Dostluğunuz, yoldaşlığınız, sıcaklığınız için çok teşekkür ediyorum.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelliler Haftası'na renkli kutlama

En renkli buluşmaya geri sayım başladı!

Direnişin simgesi unutulmadı

Peyzaj mimarlarından Karşıyaka’ya hatıra ormanı

Bayraklı'da 19 Mayıs etkinlikleri başladı

“Özel” çocuklardan Başkan Kınay'a ziyaret

Arşiv