Bu eğitimde ‘iş’ var...

  • 0
  • 571
Yazı Boyutu:

Gediz Üniversitesi,istihdamı kolaylaştıran Co-Op sistemini önlisans programlarında uygulayarak birilke imza attı. Özel sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda iş dünyasıyla eğitimveriliyor, derslerin önemli bölümü firmalarda yapılıyor. Böylece gençler dahaöğrenci sıralarında iş hayatına atılıyor.

Gediz Üniversitesi, ABD başta olmak üzere birçok gelişmişülkedeki iş dünyasıyla ortak eğitim modeli olan Co-Op sistemini hayata geçirdi.Meslek Yüksekokulu bünyesindeki önlisans programlarında uygulanarak bir ilkeimza atılmış oldu. Piyasadan kopuk eğitime son vererek istihdamı kolaylaştıranCo-Op sisteminde, iş dünyasıyla birlikte hareket ediliyor. İhtiyaç duyulanalanlarda programlar açılıyor. Bölümlerle birlikte derslerin de belirlenmesindeözel sektörün fikirlerine başvuruluyor.

Firma sahipleri, yöneticiler, esnaf ve bürokratlar, herprogram için ayrı ayrı oluşturulan danışma kurullarında yer alıyor. Zaman zamanbir araya gelinip, uygulanan eğitim masaya yatırılıyor, öneriler alınıyor.Derslerin önemli bölümü de özel sektörde, o alandaki uzmanların katılımıylaveriliyor. Staj imkanlarının yanı sıra isteyenlerin daha mezun olmadançalışması sağlanıyor. Böylece gençler öğrenciyken iş hayatına atılıyor.Bankacılık ve Sigortacılık, Halkla İlişkiler, Dış Ticaret, İşletme Yönetimi veLojistik programlarında başlatılan uygulamaya önümüzdeki dönem açılacakoptisyenlik de dahil edilecek.

 
İki kurum dahaeklendi
Gediz Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nun Co-Op kapsamındagüçlerini birleştirdiği kuruluşlara son olarak Denizbank ve Karel ElektronikA.Ş. eklendi. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Denizbank Bölge Müdürü SemihŞenbakar ve Karel İzmir Bölge Müdürü Cem Koç ile anlaşma imzaladı. Böylece biribankacılık, diğeri elektronik sektörünün önde gelen 2 kuruluşuyla da çok yönlüeğitim işbirliği yapılmış oldu.

Prof. Dr. Seyfullah Çevik, iş hayatından uzak bir eğitiminbaşarılı olamayacağına dikkat çekti. Prof. Dr. Çevik, “İş dünyasınıneksikliğini hissettiği nitelikli işgücünü yetiştirmek ve işsiz mezunlarvermemek için özellikle ABD ve Kanada’da başarıyla uygulanan bu modeli ülkemizetaşımaya, sektörleri eğitimin önemli bir parçası haline getirmeye çalışıyoruz.Bu çabamızda bizleri yalnız bırakmayan iş dünyamıza teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Birkman Testi’yle ışıktutuluyor
Gediz Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, öğrencilerini işhayatına hazırlarken, Birkman Testi’yle de onlara ışık tutuyor. Gençlerinyapmak istedikleri mesleklerde nasıl başarılı olacağı bu metot sayesindebelirleniyor. Seçmeli derslerden hangilerini almaları gerektiği de çıkansonuçlara göre tespit ediliyor. Böylece öğrencilerin iş dünyasıyla ortakverilen eğitimde daha başarılı olmaları ve eksik yönlerini gidermelerisağlanıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tarıma akademik destek

Yapay zekâ, bütün yaşamımızı, sizin de mesleğinizi belirleyecek

‘Mavi yaka’ yerine ‘metal yaka’

Kurgusal duruşma’dan ödülle döndüler

Türkiye için yetiştirim model önerisi

İlk 500’deki yerini korudu

Arşiv