Çeşme'de yeşil denetimi

  • 0
  • 776
Yazı Boyutu:

 Turizmcenneti Çeşme’de konutlara elektrik ve su bağlamak için ağaç dikme şartıaranıyor. Çeşme Belediyesi ekipleri, oturma raporuna başvuran evlerde ağaçdenetimi yapıyor   ÇeşmeBelediyesi’nin ilçenin yeşil kalabilmesi için belirlediği imar kurallarıgereği, ilçede yeni yapılan her evin, oturma raporu alabilmek, elektrik, su vekanalizasyon bağlatabilmek için “ağaç dikme şartı”nı yerine getirmesi gerekiyor.İlçede 20 yıldır uygulanan imar kuralları gereği evlerin bin metrekare olarakbelirlenmiş parselinin sadece yüzde 25 inşaat yoğunluğu ile yapıldığını böyleceher evin bahçesi olduğunu belirten Çeşme Belediye Başkanı Tütüncüoğlu, “Ağaçdikmeyene elektrik, su bağlanmıyor, yeşil doku korunuyor” dedi.  

Evlerde ağaç boyunda
ÇeşmeBelediyesi İmar Müdürlüğü ekiplerinin oturma raporu almak isteyen evlerde “ağaçdenetimi”ni yapmaya devam ettiği bahçenin toplam alanı ve ağaç sayısının dakontrol edildiğini belirten Başkan Tütüncüoğlu, “Belirlenen sayıda fidanıdikmemiş evlerin oturma raporu alma şansı yok” dedi. Bir ev için dikilen ağaçsayısının 20’ye ulaştığını vurgulayan Tütüncüoğlu, “Çeşme’de zemin+1 kattan daha yüksek evlere müsaade yok. Evler ağaç yüksekliğinde...Dikilen fidanlar birkaç yıl içinde yükseliyor, binayı örtüyor” diye konuştu. 

Süsbitkileri kabul edilmiyor
Uygulamadaaranan “ağaç şartı” için de bir standart olduğunu ve her ağacın kabuledilmediğini belirten Başkan Tütüncüoğlu, bahçe çiti işlevinde kullanılan,limon selvi, süs bitkileri ve çalı türevindeki ağaçların ruhsat için geçerliolmadığını söyledi. Bu tür ağaçları diken vatandaşların, ağaç şartını yerinegetirmiş olmadığını vurgulayan Tütüncüoğlu, İlçenin bazı bölümlerinde daha sıkıbir ağaç dikme politikası uygulandığını. Belirlenmiş birçok bölgede bahçeninher 25 metrekaresi için bir ağaç dikilmesinin şart olduğunu kaydetti. 

Amaçyeşil dokuyu yaşatmak
Çeşme’ninbugün turizm markası olmasında; güneş ile eşsiz denizi ve kumu kadar yeşilin deetkili olduğunu belirten Tütüncüoğlu, şöyle konuştu: “Kumu ve denizi ne kadargüzel olursa olsun dikili ağacın olmadı bir kentin turizmde marka olma şansıçok düşüktür. Biz Çeşme’de hep bu doğrultuda hareket ettik. Bir şey yapmadanönce hep ‘Yeşili nasıl daha fazla koruruz, muhafaza ederiz, genişletiriz’ diyedüşündük, bugün Çeşme’nin yeşil dokusu, turizmde geldiği yer, buradaki evlerinyükselen değeri ve markası da izlediğimiz bu yolun mükâfatı…”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gençlerin performanslarıyla kutlanacak

Ne Yediğimizi Biliyoruz

Gece yarısı sürprizi

Duygulandıran sürpriz

Engelliler Haftası'na renkli kutlama

En renkli buluşmaya geri sayım başladı!

Arşiv