CHP’nin kadın Milletvekilleri ‘Sessiz Çığlıkta’ Haykırdı!

  • 0
  • 1.695
Yazı Boyutu:

CHP’li Güler: “Sakın başınızı eğmeyin. Sizin eşleriniz, sizin oğullarınız, sizin babalarınız ve kardeşleriniz bu ülkenin yurtsever subaylarıdır.  Onlarla gurur duyun.”
CHP İzmir Milletvekilleri Birgül Ayman Güler, Hülya Güven  ve Uşak Milletvekili Dilek Akgün Yılmaz, Balyoz Davası tutuklu aileleri tarafından Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesinde düzenlenen 'Sessiz Çığlık' eylemine katıldı.
CHP Milletvekilleri olarak Sessiz Çığlık eylemlerinin düzenli bir parçası olduklarını dile getirerek sözlerine başlayan Güler, “Her Cumartesi bu saatlerde Ankara’da buluşuruz. Sizden bir şey isterim sakın üzgün gözlerle etrafınıza bakmayın. Sakın başınızı eğmeyin. Sizin eşleriniz, sizin oğullarınız, sizin babalarınız ve kardeşleriniz bu ülkenin yurtsever subaylarıdır.  Onlarla gurur duyun. Biz sizin çocuklarınızdan ve eşlerinizden hiç şüphe duymadık. Biz şüphe duymadıkça halk daha çok bizimle beraber olacaktır” dedi.
 
“Türk Donanması Güney Kıbrıs’ın, Doğu Akdeniz’de enerji aramalarına engel oluşturmaktadır”
2009 yılında yayınlanan Avrupa İlerleme Raporu’na dikkat çeken Güler, “2009 Avrupa İlerleme Raporu’nda Türk Donanması Güney Kıbrıs’ın, Doğu Akdeniz’de enerji aramalarına engel oluşturmaktadır sözüne bakın. 2009 İlerleme Raporu’ndan sonra başlayan bu Balyoz soruşturmasına bakın. 367 subayın içerisinde yarısından çoğunun denizci subay olmasına bakın. Dünyanın neresinde donanmanın darbe yaptığı görülmüş. Bu davanın yarısından fazlası neden denizci subaylardan oluşuyor.  Bu gerçeği herkese anlatmamız lazım. Donanma Balyoz soruşturmasıyla Karadeniz, Ege ve Akdeniz yüzünden cezalandırıldı. Karadeniz’deki gemilere Türk subaylarından başka devletlerin subayların yöneticisi, yöneticilik yapsın dendiğinde, 2006 yılında hayır dendiği için birinci çentik çizildi. Ege’de Ali Şentürk Kardak’a Yunan Bayrağı yerine, Türk Bayrağı’nı diktiği zaman ikinci çentik çizildi. Üçüncü çentik Güney Kıbrıs Rum Kesimi üzerinden Amerikan kirli şirketlerinin petrol aramalarına karşı Türkiye’nin çıkarlarını bizim donanma burnunu gösterip sahip çıktığı zaman çizildi” dedi.
Operasyonların Türkiye’nin aleyhine yabancı işbirlikçiler eliyle yapılan bir operasyon olduğu gerçeğini tüm Türkiye’ye anlatmanın boyunlarının borcu olduğunu söyleyen Güler, “ Sizin eşlerinizle, kardeşlerinizle, çocuklarınızla en az sizin duyduğunuz kadar gurur duyuyoruz. Bu direnişin Türkiye’nin direniş tarihinde şanlı sayfalarına çoktan eklendiğini görüyoruz. Sizleri sevgiyle saygıyla kucaklıyorum direnişiniz kutlu olsun” dedi.
 
“Her zaman halkla birlikte olacağız”
Türkiye’nin değer yargılarının yok edilmeye çalışıldığını söyleyerek söylerine başlayan Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz,“Cumhuriyet değer yargılarına, Atatürk’e, laikliğe ve bu ülkenin bütünlüğüne karşı nasıl oyunlar oynandığını her platformda anlatıyoruz. Bu ülkenin bütünlüğünü, cumhuriyet değerlerini, laiklik ilkesini ortadan kaldırmak için teokratik bir devlet kurmak için başkancı bir devlet kurmak için modern padişahlığı getirmek için ülkemizi paramparça yapmak için orta doğuda oynandığı gibi ülkemizde de bir oyun oynanmaktadır. Bu oyunun bir parçasını her birimiz bir yerlerde yaşıyoruz. Askerlerimiz Balyoz Davası’nda, Ergenekon Davası’ndan Askeri Casusluk Davası’nda ordu yok edilmeye ve itibarsızlaştırmaya çalışılıyor. Ordumuzun ülkemizin güvenliğini ve savunmasını yapması istenmiyor” dedi.
Suriye, İran ve Irak ile savaş durumunda olduklarını söyleyen Yılmaz, “Güneydoğu’da bir savaş var ama ordu pasifize edilerek bu ülkeler ile olan hem dostluğumuz ortadan kaldırıldı, hem de Güneydoğu’da yapılan çalışmalarla ülke bölünmeye çalışılıyor. İşte bu nedenle bizim askerlerimiz ceza evinde, işte bu nedenle kahraman askerlerimizi itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Diğer yandan bu ülkenin yıllarca kanını dökmüş insanlar da kahraman ilan edilmeye çalışılıyor. Her zaman her yerde sizlerle beraberiz, demokrasi güçlerinden yanayız. Zonguldak’ta işçilerin yanındayız, burada işten atılanların yanındayız, öğretmenlerin yanındayız, sağlıkçıların yanındayız. Tayip diktatörlüğüne karşı her zaman halkla beraber olmaya, onların oyunlarını bozmaya inanın ki yeminliyiz. Sizlerle burada omuz omuza olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv