DENİZ SEVGİSİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

  • 0
  • 1.642
Yazı Boyutu:

*Çocuklara denizi sevdirmek ve bu sevgiyi yaygınlaştırmak amacıyla DTO İzmir Şubesi tarafından geleneksel hale getirilen “8. İlköğretim Okulları Resim ve Kompozisyon Yarışması”nda dereceye giren çocuklara ödülleri törenle verildi.
 
Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda düzenlenen törene, öğrenciler, veliler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, DTO İzmir Şubesi Yönetimi, Meclis Üyeleri ve deniz severler katıldı.
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Géza Dologh, yarışmanın öğrencilere deniz sevgisi ve temizliğini anlatmanın yanında denizcilik ekonomisinin ülkemiz için önemine dikkat çekmeyi de amaçladığını söyledi.
 
Türk denizciliğinin ve deniz ticaretinin kalkınması için “Denizci Millet, Denizci Ülke” ilkesini, çocuklardan başlayarak kamuoyuna mal etmeye çalıştıklarının altını çizen Dologh, şunları dile getirdi:
“İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediğimiz İlköğretim Okulları Resim ve Kompozisyon Yarışması’nın ilkini 2005 yılında gerçekleştirdik. Geleneksel hale getirdiğimiz yarışmamızın bu yıl sekizincisini düzenledik. Çocuklarımız yaptıkları resimlerle, kaleme aldıkları yazılarla öylesine güzel anlatmışlar ki denizi. Amacımıza ulaşılmış olması hepimizi sevindiriyor. Ayrıca, resim yarışması için gönderilen eserler, Odamız tarafından çerçeveletildikten sonra İzmir’de bulunan çocuk hastanelerine gönderiliyor ve bu resimler hastanelerin duvarlarına asılıyor. Ben, yarışmaya katılan tüm çocuklarımızı, ailelerini ve öğretmenlerini kutluyorum. Ayrıca, yarışmamıza katkılarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı ile kendisinin nezdinde bu yarışmada Odamıza destek olan Milli Eğitim camiasına teşekkürlerimizi sunuyorum. “
 
KUTU
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER
 
KOMPOZİSYON  DALI 
1.) Ahmet Bartu Mert  (Ali Erentürk İ.Ö.O)
2.) Özgür Özcan (Özel Rota İ.Ö.O)
3.) Alptuğ Atay (İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelliler Eğitim Merkezi)
Mansiyon ) Doğa Anık (Ekin Koleji)
 
 
RESİM DALI 
1.)Yaren Köksal (Emlak Bankası İ.Ö.O)
2.)Zehra Bıyık (Buca Mimar Kemalettin İ.Ö.O)
3.)Benal Duran (Karşıyaka Hamdullah Suphi İ.Ö.O)
Mansiyon )Mısra Ökten (Özel Bornova İ.Ö.O)
 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gençlerin performanslarıyla kutlanacak

Ne Yediğimizi Biliyoruz

Gece yarısı sürprizi

Duygulandıran sürpriz

Engelliler Haftası'na renkli kutlama

En renkli buluşmaya geri sayım başladı!

Arşiv