Denize sıfır 200 bin metre kare yeşil alan

  • 0
  • 684
Yazı Boyutu:

Selçuk Belediyesi yürüttüğü planlama çalışmaları ile  Pamucak Sahili’nde denize sıfır 200 binmetrekare yeşil alanı Selçuk halkına kazandırdı. Öte yandan Şirince’de bulunanSt. John Kilisesi için kamulaştırma kararı ve ilçedeki caddelerin isimlerininsokak olarak değiştirilmesine karar verildi.

 

Pamucak’ta Selçuk halkı tarafından Tatlısu olarak bilinen bölgedeki köprüdenPrincess Otel’e kadar olan yolun batısında kalan alan ile Segaş ve Derelitesislerini kapsayan bölge Selçuk Belediyesi’nin girişimleri ile imarplanlarına yeşil olan olarak kaydedildi.

İlgili tüm kurum ve kuruluşlarca da onaylanan bu düzenlemesayesinde o bölgede yeşil alan olabilecek ve yola terkedilebilecek alanınmiktarı yüzde 13’ten yüzde 41’e ulaşmış oldu. Bu planın yürürlüğe girdiğinisöyleyen Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “Bu alanları Selçuk halkınayeşil alan olarak kazandırabilmek için belediye olarak uzun soluklu çalışmalaryaptık. Planımız ilgili kurumlarca onaylandı ve yürürlüğe girdi. Şimdi bu planagöre oradaki bütün tapular iptal ediliyor ve orada yeniden tapulamalaryapılacak. Dereli tesislerinin arkasındaki yolla deniz arasında kalan bölgede129 bin metrekare, daha önceden alınan bir 5 bin metre kare yeşil alanımızla134 bin metre kareye çıkıyor. Sürmeli Otel ile Aqua Fantasy arasında ve AquaFantasy ile Princess otel arasında yer alan yeşil alanla birlikte Selçuk 200bin metrekare denize sıfır yeşil alan kazanmış oldu. Bu belediye yürütmeorganımızın ve İmar Müdürlüğü’müzün kente kazanımıdır. Teşekkür ediyorum. Şimdibu bölgedeki gerekli yola terk işlemleri yapılarak tapulamalar yapılacak” diyekonuştu.

Başkan Ülgür ayrıca 1977 yılında 49 yıllığına kullanım hakkıSelçuk Belediyesi’ne verilen ve şu anda üzerinde Dereli ve Segaş tesislerininbulunduğu alanın kullanım hakkının 16 yıl daha Selçuk Belediyesi’ne aitolduğunu ve belediyenin bu süre boyunca bu hakkını kullanacağını söyleyerek bukararın 16 yılın sonunda bu alanlara uygulanacağını da sözlerine ekledi.

 

St. John Kilisesi için kamulaştırma
Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Şirince’de bulunan tarihiSt. John Kilisesi’ne tek ana geçişin, bitişiğindeki parsel üzerindensağlandığını belirterek, parselin kilisenin avlusu konumunda olması nedeniyle279 ada, 1 parselin kamulaştırılmasını istedi. Bakanlık yeterli ödeneklerininolmamsı nedeniyle de kamulaştırmanın Selçuk Belediyesi tarafından yapılmasınıistedi.
Selçuk Belediyesi Hukuk ve İmar Komisyonu tarafından yapılan değerlendirmesonunda Şirince Köyü’nün mahalle olarak Selçuk Belediyesi’ne bağlanacağıbelirtilerek tarihi kilisenin avlusu ve müştemilatı niteliğinde bulunan vekiliseye geçişi sağlayan özel mülke konu taşınmazın kamulaştırılması kararıalındı. Bu kamulaştırmanın kilisenin işlevinin korunmasına katkı sağlayacağı,ulaşım sorununun çözülerek tarihi yapının ziyareti için gerekli olduğu belirtilenkararda, bu alanın beş yıllık imar programında kamulaştırılacak taşınmazlarlistesine alınması ve 2013 yılı yıllık yatırım ile çalışma programlarınaalınarak kamulaştırılması kararı alındı.

 
Caddeler sokak olacak
Hukuk ve İmar Komisyonu’ndan gelen raporun değerlendirildiğimecliste ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi imar planına göre caddenin en az17 metrelik karayolu yapısı ile bu yollar üzerindeki meydanlar olaraktanımlandığı belirtilerek ilçemizde caddelerin bu tanıma uymadığı daha çok sokakniteliğinde olduğu ifade edildi. Caddelerde İlan ve Reklam Vergisi almanınbüyükşehir, sokaklarda ise Selçuk Belediyesi’nin yetkisinde olduğu ifade edilenkararda “Bu nedenle Selçuk Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasındabir yetki karmaşası yaşandığı gibi ilçemizde yaşayan vatandaşlarımız da mağduredilmektedir” denildi. Selçuk Belediyesi Meclisi’nde cadde tanımına uymayanyerlerin adının sokak olarak değiştirilmesi için Büyük Şehir Belediyesi’netavsiyede bulunulması kararı alındı. Bu karara göre, şu caddelerin ismi sokakolarak değiştirilecek: Ahmet Sabri Aktepe Caddesi, Abuhayat Caddesi, Akıncılar Caddesi, Argenta Caddesi,Bademlik Caddesi, Barış Caddesi, Bozkır Caddesi, Cahit Tanman Caddesi, CengizTopel Caddesi, Eşref Arna Caddesi, Fevzi Paşa Caddesi, İnönü Caddesi, İstiklalCaddesi, Kızılay Caddesi, Kobuletti Caddesi, Lienz Caddesi, Namık KemalCaddesi, Prof Anton Kalinger Caddesi, Rıfat Baran Caddesi, St. Jean Caddesi,Şehit Er Fikri Üyücü Caddesi, Şehit Er Semih Çakıroğlu Caddesi, Şehit Er YükselÖzülkü Caddesi, Şehit Er.Ercüment Bozdoğan Caddesi, Şehit Komiser Murat AkançayCaddesi, Şehit Polis Metin Davaslıoğlu Caddesi, Şahabettin Dede Caddesi, TabakCaddesi, Tahsin Başaran Caddesi, Zigburg Caddesi ve Ziya Gökalp Caddesi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Enginar yüzleri güldürdü

Haşerelere karşı ilaçlama seferberliği!

Kazıların yüzde 70’i tamamlandı

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi’ni ağırladı

Menderes Semaları Rengarenk Oldu

Kaldırım işgalini bitirmekte kararlı

Arşiv