DEÜ Fizik Tedavi Yüksekokulu’nu kazanan gençlere altın öğütler

  • 0
  • 1.011
DEÜ Fizik Tedavi Yüksekokulu’nu kazanan gençlere altın öğütler
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Uluslararası kalite belgesine sahip Dokuz Eylül Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nda 2015-2016 eğitim öğretim yılı, Sağlık Yerleşkesi Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikle açıldı. 1992 yılında kurularak bugüne kadar 958 lisans öğrencisi mezun eden okula bu yıl 160 yeni öğrencinin kayıt yaptırdığı belirtildi.

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Sema Savcı, en yüksek puanlarla bölümü kazanan İrem Serin, Hamza Sağlam ve Umut Büyüksarı’yı hediye vererek kutlarken, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse açılış konuşmasında gençlere öğütler verdi,“Türkiye’de 196 üniversite var. Dokuz Eylül Üniversitesi; gerek bilgi üretme, gerekse yayınlar açısından dünyadaki en iyi 1000 üniversite arasında bulunan Türkiye’deki 10 üniversitesi arasında. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulumuz da Türkiye’deki bu alanda marka değeri olan en iyi okullar arasında. Çok iyi eğitimci kadrosu var. Sizleri kutluyorum, çok şanslısınız. 72 bin öğrenci ile İzmir’in öğrenci sayısı en yüksek üniversitesine geldiniz. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde 100’ün üzerinde meslek çeşidi ve 14 fakülte var. Kentimize çok alanda hizmet veriyoruz. Sizlere sosyal, bilimsel ve sanat konularında çok yönlü olmanıza imkan tanıyan iyi bir zemin var, katılın, hiçbir şeyi hazır beklemeyin, iyi İngilizce öğrenin. Unutmayın, rotası olmayan yelkenliye hiçbir rüzgar etki etmez” dedi.   

Toplam 605 öğrenci eğitim görüyor
Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Sema Savcı da 23 yıl önce Kurucu Müdür Prof. Dr. Candan Algun tarafından kurulan DEÜ FTR Yüksekokulu’nun çok iyi bir eğitimci ve idari kadro ile Türkiye’nin örnek eğitim kurumları arasında olduğunu belirterek çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: “Eğitimimiz; Temel Bilimler, Klinik Bilimler ve Mesleki Dersler’den oluşuyor. Bunun yanı sıra uygulamaya yönelik derslerimiz de yer alıyor. Lisans programımız yanında, 1992 yılından bu yana yüksek lisans ve doktora programımız var. 6 anabilim dalında uygulamamız mevcut. Bunun yanı sıra bir yüksek lisans (İngilizce) bir de doktora programımız devam ediyor. Bugüne kadar 958 lisans öğrencisi mezun ettik. Şu anda öğrenci sayımız 605. Bunun için de binalarımız yetersiz kalıyor. Lisansüstü eğitimimize 80 yüksek lisans, 32 doktora öğrencimizle devam etmekteyiz. Akademik kadromuz tabii ki öğrenci sayımızın artışına paralel artmıyor. 19 Öğretim Üyemiz var. Ama Türkiye’deki tüm FTR yüksekokulları ile karşılaştırdığımızda, daha fazla ve nitelikli öğretim üyesi kadromuz olduğunu da gururla söyleyebilirim. Anabilim dallarımız lisans düzeyinde faaliyetlerini de yürütüyor. Yüksekokulumuzun bir diğer özelliği, Uluslararası Kalite Belgesi’ne sahip bir okuluz. Bu da kurumsal çalışmayı gerektiriyor. Akademik ve idari kadrolarımıza titiz çalışmaları için teşekkür ediyorum. Okulumuz, uluslararası ve ulusal öğrenci/öğretim üyesi değişim programları olan Erasmus ve Farabi’ye katılıyor. Çok sayıda sempozyum ve kongrelerde yer alıyoruz. Sadece ders çalışan değil, sosyal kimliklerini geliştiren bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz.”  Prof. Dr. Sema Savcı konuşmasının ardından, kuruma uzun yıllar hizmet verdikten sonra emekli olan idari personeller Burhan Özer ve Hasan Onat’a da birer plaketle teşekkür etti.
 
Bu şehir sizlere çok fırsat sunacak
1.Sınıf Koordinatörü ve Yüksekokul Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr, Nursen İçin de öğrencilere hitaben konuşmasında, “Üniversite okumak için çok güzel bir şehir ve üniversite seçtiniz. İzmir yenilikçi, farklı, her zaman önder olmuş bir kent. Sizlere çok fırsat sunacaktır. Mesleğinizi öğrendikçe ellerinizdeki sihirli gücü keşfedecek ve daha çok seveceksiniz. Sorgulayın, araştırın, merak edin” ifadelerini kullandı.
    
Stajyer Fizyoterapist ve Dönem 4 Öğrenci Temsilcisi Kübra Özcan da, öğrenci gözüyle üniversite eğitimi alma konusundaki duygu ve düşüncelerini anlatırken “Bu okula ilk geldiğimde hocalarımız bize bir cümle kurmuşlardı. Sonra bu cümleyi hep duydum ve önemsedim.‘Siz Dokuz Eylüllüsünüz ona göre davranın, kendinizi buna hazırlayın.” Şimdi siz de bu dört yıl boyunca bunu tecrübe edeceksiniz, birer sağlık görevlisi olacaksınız. Stajlarınızı, teorik derslerinizi verimli olarak sürdürün, uygulamalarda elinizden geleni yapmanızı öneririm. Bunlar sizin için çok önemli olacak. Her alanda kendinizi geliştirebileceğiniz bir okula ve şehre hoşgeldiniz.” 
  
İletişim Profesöründen “İletişim” dersi
FTR Yüksekokulu eğitim açılışına konuk olan Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Tanıtım Bölümü Halkla İlişkiler Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aylin Göztaş da “İletişim ve Liderlik” konulu bir konferans verdi. Prof. Dr. Göztaş, bir aklın, diğer bir aklı etkilediği bütün süreçler olarak ifade ettiği iletişimin, hayatın her alanında ve özellikle de sağlık sektöründe büyük önem taşıdığını belirtti. Verimli, başarılı çalışmalar için doğru iletişimin şart olduğunu vurgulayan Profesör Göztaş  “Aynı bilgi ve donanıma sahip hekimleri, fizyoterapistleri birbirinden ayıran, iletişim becerileridir. İletişim becerileri ile kişiler çok daha başarılı konuma gelebiliyor. Kime, nerede nasıl davranacağınızı, kimle neyi nasıl konuşacağınızı bilmeniz, nerede susmanız gerektiğine karar vermeniz, bedeninizin yönü vs. bunların hepsi çok çok önemli” diye konuştu.   

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Arşiv