Doğançay'ın çehresi değişti

  • 0
  • 935
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi kurulduğu günden itibaren sosyalbelediyecilik anlayışıyla çalışmalara başlanıldığı faaliyet alanları arasındayer alan mahallelerden olan Doğançay'ın çehresi değişti. Yaklaşık 5 yıl öncekiköy görünümünden kurtulan modern yollar, parkların, köprü ve spor tesisi, okulbakım, onarım, tadilat gibi yatırımların yapıldığı mahalle sakinlerinin de yüzügülüyor.  

Bayraklı Belediyesi Doğançay'a yaptığı yatırımlarlamahallenin görünümünü modern hale getirirken, mahalle sakinlerinin de gönlünükazandı. Yaklaşık 5 yıl boyunca yapılan yatırımları anlatan mahalle muhtarıKapancı Utku, yeni açılan, genişletilen ve betonlanan yollardan, boya, badanave tadilat işleri yapılan okula, çağdaş spor tesisinden, mahallenin imarkonusuna kadar tüm çalışmaları aktardı.  

Temizlikten spora, topraktan beton yollara...
 Bayraklı Belediyesi kurulmadan önce temizlik işçilerinisokakta dahi görmediklerini, haftada bir iki kez çöplerinin alındığınıbelirterek, konuşmasına belediyenin temizlikteki başarılı projeleriyle başlayanmuhtar Kapancı Utku, “ Bayraklı Belediye Başkanımız Hasan Karabağ, mahallemizintüm sıkıntı sorun ve bizlerin önerilerine kulak verdi, destek verdi ve Doğançayyaklaşık 5 yılda çok değişti. Yollarımız genişletildi. Toprak yollardan betonyollara kavuştuk. Tarlalara gitmekte zorlanan vatandaşların kullanabileceğidere ıslağı üzerine köprü yapıldı. Mahalle duvarlarımız boyandı. Okulumuzunihtiyaçları, bakım ve onarımı tamamlandı. Semt merkezimiz aracılığıylamahallelerimizin belediye ile olan ilişkileri güçlendirildi ve belediye mahallesakinlerinin ayağına gelmiş oldu. Türbemizde yapılan çalışmalarla sundurma veçevre düzenlemesi başarıyla bitirildi, artık orada yemekler dedüzenleyebiliyoruz. Dini günlerimizde rahatça gidebiliyoruz. Sokakhayvanlarından korumak için nahalle mezarlığının çevresi tel örgü ile çevrildiyeni bir görünüme kavuşturuldu. En önemli konulardan biri ise Doğançay'ın imaraaçılmasıydı. Bu konuda da yakın zamanda hak sahiplerine önce tapularıdağıtılacak sonra da imara açılacak. Böylece Doğançay, tarihi ve doğagüzellikleriyle çok daha güzel bir yer olacak. Bu ve buna benzer daha saymaklabitmez çalışmalarda emeği geçenlere, mahalleliler adına sonsuz teşekkürler”diye konuştu. 

Destekler sürecek

 Görev süresi boyunca Bayraklı'nın 23 mahallesinde ihtiyaçlarve imkânlar dahilinde yatırımlar yaptıklarını ve herşeyin ilçe sakinleri içinolduğuna değinen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “ Tümmahallelerimizde 50 yıldır biriken sorunları birer birer çözüyoruz.Okullarımıza, yollarımıza, ibadethanelerimize, sokak ve caddelerimize negerekiyorsa elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Önerileri dinliyor veyatırımlar yapıyoruz. Bu kapsamda Doğançay mahallemizde de bir çok konuda çalışmayaptık. Aynı kararlılıkla tüm mahallelerimizde gerekenleri yapmaya devamedeceğiz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Enginar yüzleri güldürdü

Haşerelere karşı ilaçlama seferberliği!

Kazıların yüzde 70’i tamamlandı

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi’ni ağırladı

Menderes Semaları Rengarenk Oldu

Kaldırım işgalini bitirmekte kararlı

Arşiv