Dost topraklar kardeş oldu

  • 0
  • 777
Yazı Boyutu:

Ukrayna Kırım Özerk Cumhuriyeti Bahçesaray şehri ile İzmir Konak Belediyesi ‘Kardeş Şehir’ ön protokolü imzaladı

İzmir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin  20. Yıl kuruluş etkinlikleri çerçevesinde, İzmir Konak Belediyesi ile Kırım Bahçesaray Belediyeleri arasında ‘Kardeş Şehir’ ön protokolü imzalandı. Protokol ile her iki kent arasında dostluk ve işbirliği ilişkilerini geliştirmek ve güçlendirmek arzusunun paylaşıldığı ifade edildi. Karşılıklı iyi niyetle alınan ve bağıtlanan bu karar sonucunda, Konak ve Bahçesaray'ın şehircilik, kültür, iletişim, bilim, sanayi, ticaret, teknik, sanat, çevre, sağlık, spor ve turizm gibi alanlarda işbirliği yapması sağlanacak.

Türk dünyasının sembol isimlerinden  Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tartar Milli Meclis Başkan Yardımcısı, Bahçesaray Milli Meclis Başkanı Akhtem Çiygöz, Ukrayna Kırım Özerk Cumhuriyeti Bahçesaray Valisi İlmi Umer, Ukrayna Kırım Özerk Cumhuriyeti Bahçesaray Belediye Başkanı Valentyna Krashkina, Kırım Ansamble üyeleri ile İzmir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Erdim Boray ve yönetim kurulu üyelerinin buluştuğu törende Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ve Ukrayna Kırım Özerk Cumhuriyeti Bahçesaray Belediye Başkanı Valentyna Krashkina ‘Kardeş Şehir’ ön protokolünü birlikte imzaladı.
 
Büyük coşku ve alkışlar arasında imzalanan törende Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, daha önce de New York Brooklyn Belediye Başkanı Marty Markowitz ile ‘Kardeş Şehir’ anlaşması imzaladıklarını hatırlatarak “Dost olduğumuz bir ülkeyle kucaklaşmaktan çok mutluyum. Bundan sonra dostluk ve işbirliğimizi kültürel ve sosyal alanlarda daha da güçlendireceğiz” dedi.

Dr. Hakan Tartan sürpriz olarak Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’na halıdan dokunmuş portresini hediye etti. Hediye karşısında duygulanan Kırımoğlu teşekkür ederek, “Dost topraklarla ‘Kardeş Şehir’ olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Kırımoğlu şunları söyledi:  “İmzalanan kardeş şehir protokolü ile ikili ilişkilerin sağlam temellerini oluşturduk. Bundan sonra karşılıklı olarak işbirliğini teşvik edeceğiz. Kurumlar arasındaki işbirliğini geliştireceğiz ve tecrübe mübadelesi için çaba sarf edeceğiz. Birbirimizin birikimlerinden yararlanacağız. Bundan sonra olanaklarımız çerçevesinde karşılıklı ziyaretlerde bulunacağız. İki halkı yakınlaştıran her türlü kültürel, sosyal, beşeri kardeşliği geliştireceğiz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelliler Haftası'na renkli kutlama

En renkli buluşmaya geri sayım başladı!

Direnişin simgesi unutulmadı

Peyzaj mimarlarından Karşıyaka’ya hatıra ormanı

Bayraklı'da 19 Mayıs etkinlikleri başladı

“Özel” çocuklardan Başkan Kınay'a ziyaret

Arşiv