Duayen Gazeteci Sezer Doğan anıldı

  • 0
  • 821
Yazı Boyutu:

Ege Telgraf Gazetesi’nin Ebedi Başkanı, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin eski Genel Sekreteri, İzmir basınının duayen isimlerinden gazeteci Sezer Doğan, ölümünün 8. yıldönümünde ailesi ve dostları tarafından özlemle anıldı.
Ege Telgraf Gazetesi’nin Çankaya’daki binasında düzenlenen anma töreninde Ege Telgraf Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Merhum Sezer Doğan’ın eşi Nurten Doğan sevenleri tarafından yalnız bırakılmadı.
Anma törenine İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, İGC Başkan Yardımcısı Ali Ekber Yıldırım, İGC yönetim kurulu üyesi Salih Soysal, İzmir ve yaygın basının temsilcileri ile Sezer Doğan’ın dostları katıldı. Keşkek ikramının yapıldığı anma toplantısında sevenleri buruk duygular içinde duayen gazeteciyi anarken, Merhum Sezer Doğan’ın kızı, Ege Telgraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aylin Suphandağlı törene katılan tüm dostlara teşekkür etti. Suphandağlı, “Rahmetli babam Sezer Doğan’ı anmak için bir araya geldiğimiz bu özel günde tüm dostlarımızı yanımızda görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bu camiada yıllarca emek verdiği dostluk ilişkilerinin ne derece önemli olduğunu bir kez daha anladım. Herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
 
2004’te vefat etmişti
Bugün başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere Türkiye’nin pek çok yerinde görev yapan yüzlerce gazeteci yetiştiren ve Ege Telgraf Gazetesi’ni uzun yıllar yöneten Sezer Doğan, 2004 yılında vefat etmişti. 1940 Urla doğumlu olan Sezer Doğan, gazetecilik mesleğine 1963 yılında Sabah Postası’nda spor muhabiri olarak başlamış, 1966 yılında da yıllar sonra sahibi olacağı Ege Telgraf Gazetesi’ne geçmişti. 1984 yılından beri Ege Telgraf’ın sahipliğini de üstlenen Doğan, vefatına kadar burada gazetecilik mesleğini sürdürmüş ve aynı zamanda yüzlerce gazeteciye de hocalık etmişti. İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin de uzun yıllar yönetiminde yer alan Sezer Doğan, yönetim kurulu üyeliği ve genel sekreterlik görevlerinde bulunmuştu. Sezer Doğan’ın bugünlere kadar getirdiği ve İzmir’in son yarım asrına tanıklık eden Ege Telgraf Gazetesi, bugün onun kızı Aylin Suphandağlı’nın Genel Yayın Yönetmenliği’nde yayın hayatını sürdürüyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelliler Haftası'na renkli kutlama

En renkli buluşmaya geri sayım başladı!

Direnişin simgesi unutulmadı

Peyzaj mimarlarından Karşıyaka’ya hatıra ormanı

Bayraklı'da 19 Mayıs etkinlikleri başladı

“Özel” çocuklardan Başkan Kınay'a ziyaret

Arşiv