E çok çocuklar sevindi

  • 0
  • 705
Yazı Boyutu:

İzmir’i karış karış dolaşarak vatandaşın sorunlarını dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bu kez Torbalı’nın köylerindeydi. Büyük ilgi gören ziyaretlere en çok sevinenler ise “Başkan Amca”dan park sözü alan çocuklar oldu.
Torbalı’nın orman köylerinde vatandaşlarla buluşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Tek tek derdinizi dinlemeye, not almaya geldim. İhtiyaçları biliyorum. Su, kanal, dere temizliği, asfalt taleplerini yerine getireceğiz. Bunun dışındakileri de çalışıp size tekrar geleceğiz” dedi. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun ziyaretlerine İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel de katıldı.
Torbalı’nın Tulum, Sağlık, Ahmetli ve Yeniköy köylerinde vatandaşlarla bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gösterilen sevgi karşısında duygulu anlar yaşadı. Başkan Kocaoğlu, ziyaretlerinde, köylerin ihtiyacı olan su ve kanal şebekesi, asfalt, dere temizliği gibi sorunların çözümü için çalışma başlatacaklarını söylerken, bunların dışında vatandaşların dilek ve taleplerini de tek tek dinlemek istediğini belirtti. Tulum, Sağlık ve Yeniköy köylerinde oyun parkı talebine “seve seve” diyerek olumlu yanıt veren Başkan Kocaoğlu, en çok çocukları sevindirdi. Park sözü alan çocuklar, akışlar ve ıslıklar eşliğinde Başkan Kocaoğlu’na teşekkür etti.

Herkesi dinledi
İlk olarak 475 nüfuslu Tulumlu Köyü’nde muhtar Sebahattin Akman ve vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Kocaoğlu, İzmir’in 164 köyünün çoğunu ziyaret ettiklerini, geriye az sayıdaki köyü de önümüzdeki günlerde ziyaret ederek sorunları yerinde dinleyeceğini söyledi. Köyün mezarlığının yeniden düzenlenmesi isteğine yanıt veren Başkan Kocaoğlu, “Mezarlıklarımızın çoğunun durumu iyi değil. Prefabrik duvar yaparak, demir kapısını da takıp, içini düzenleyip sizlere teslim edeceğiz” diye konuştu. Vatandaşların ulaşım taleplerini de değerlendiren Başkan Kocaoğlu, 164 köyümüzün 95’ine sabah-akşam çocukların okula gitmesi için sefer koyduklarını geriye kalan köylerde de Eylül’de yeni otobüslerin gelmesi ile birlikte seferlerin başlayacağı müjdesini verdi. Başkan Kocaoğlu, çocukların oyun parkı isteğini de olumlu yanıtladı.
Daha sonra 182 nüfuslu Sağlık Köyü’ne geçen Başkan Kocaoğlu, burada muhtar Osman Karaarslan ve vatandaşlarla buluştu. Vatandaşların isteklerini tek tek not alan Başkan Kocaoğlu, muhtarın “kullanılmayan, yıkılacak olan okul binamıza park yapar mısınız” sorusuna “elimizde oyun grubuz var hemen yaparız” cevabı vermesi üzerine çocuklar büyük sevinç yaşadı. Başkan Kocaoğlu’nu alkış yağmuruna tutan çocuklar ve vatandaşlar, bir Atatürk büstü yapılması sözünü de aldı. Köyün İZSU tarafından su ve kanal alt yapı ihtiyacının karşılanacağı söyleyen Başkan Kocaoğlu, sağlık sorunu olan vatandaşların dertlerini de dinledi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nde sağlık hizmeti verebileceklerini söyledi.

“Ne olursa senden olur Başkanım”
Ahmetli Köyü’nde Muhtar Ahmet Kılıç ve köylülerle sohbet eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, vatandaşlardan gelen asfalt taleplerini değerlendirerek, “Köylerimizdeki eksiklikleri en kısa sürede giderebilmek için tek tek geziyoruz, sorunları dinliyoruz. Asfalt çalışmalarımız da en kısa sürede başlayacak. Bir iki ay içerisinde hepsini yapacağız” diye konuştu.
Ahmetli’nin ardından 1457 nüfuslu Yeniköy’de çocukların alkışları eşliğinde, sevgi gösterileri ile karşılanan Başkan Aziz Kocaoğlu, köy meydanında vatandaşlar ve muhtar Sabri Süral ile bir araya geldi. Yeniköylülerin okul bahçesinin düzenlenmesi, oyun parkı ve halı saha isteklerine olumlu yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, yine en büyük alkışı çocuklardan aldı. Vatandaşlar, tapu sorunundan eczane isteğine, okullarının yenilenmesinden konteyner ihtiyacına kadar her türlü sorunlarını aktardıkları Başkan Kocaoğlu’na, “Bunlar Büyükşehir’in işi değil ama ne olursa senden olur” diye konuştu.
Köylerden ayrılırken aldığı notları çantasına koyan Başkan Kocaoğlu “Şimdi gidip çalışacağız ve tekrar sizlerle bir araya geleceğiz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kaldırım işgalini bitirmekte kararlı

İzmirli İzmir Gibidir

Çandarlı’da Hıdırellez Coşkusu

Buca ‘üç fidan’ı unutmadı

İESOB Ulaşımda başarı çıtasını yükseltti…

Yaralı kediye sahip çıktı

Arşiv