EGE-KOOP -TOKİ GÜÇBİRLİĞİ

  • 0
  • 933
Yazı Boyutu:

EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel’i makamında ziyaret etti. İzmir başta olmak üzere ülke çapında başlatılacak olan kentsel dönüşüm uygulamalarında TOKİ ile de işbirliği yapmayı amaçladıklarını kaydeden Aslan, “ Son derece verimli bir görüşme oldu.” dedi. TOKİ Başkanı Karabel ise, “ Yaklaşık 30 yıldır çağdaş kentler üreten Ege-Koop’la işbirliği yapmak bizi de mutlu edecektir.”  ifadelerini kullandı.
 
1984 yılından bu yana gerçekleştirdiği 11 toplu konut projesi ile kentsel dönüşümün mimarı haline gelmiş olan Ege-Koop, bu alandaki faaliyetini genişletiyor. Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kentsel dönüşüm uygulamalarına yönelik görüş ve önerilerini aktarmak aynı zamanda da işbirliğinde bulunmak amacıyla önceki gün Ankara’da TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ile bir araya geldi. Görüşmede Ege-Koop Onursal Genel Başkanı, Strateji ve Finans Danışmanı Burhan Özfatura, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ege-Koop Ankara Temsilcisi Faruk Demir, TOKİ Emlak Dairesi Başkanı Dursun Baştürk ve Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu da hazır bulundu.
 
KARABEL: EGE-KOOP İLE İŞBİRLİĞİ DESTEK BİZİ MUTLU EDER
Samimi bir havada gerçekleşen görüşmede konuşan TOKİ Başkanı Karabel, yasanın çıkmasının ardından yerel yönetimlerle protokollerin imzalandığını ve halihazırda 258 bin konutluk kentsel dönüşüm uygulamasının bir kısmının netlik kazandığını kaydederek, “ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na da fikirlerimizi aktardık. Onların bizlere bildireceği bölgelerde kentsel dönüşüm projelerimize başlayacağız. Ege-Koop da, 1984 yılından bu yana yani TOKİ’nin kuruluşuyla aynı tarihte büyümekte, konut projeleri yapmakta. Projelerinin her biri gerçekten dikkat çekici. Bu alanda gerçekleştireceğiniz diğer projelerinizde size katkıda bulunabilirsek mutlu oluruz. İnşallah birlikte memleketin kalkınmasıyla ilgili çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” diye konuştu.
 
ASLAN: TOKİ BİZİ DAHA DA MORALLENDİRDİ…
Ege-Koop Genel Başkanı Aslan ise, kentsel dönüşüm ve Türkiye’deki konut sorununa ilişkin görüşlerini dile getirdi. “Özellikle İzmir’in kentsel dönüşüme muhtaç 3 büyük kentten biri olduğunu artık herkes biliyor.” diyen Aslan, “ Çünkü halkın yüzde 70’i gecekondularda yaşıyor. İzmir ve Ege bölgesindeki diğer kentler acil bir şekilde dönüşüme ihtiyaç duyuyor. Sayın TOKİ Başkanı Karabel bize moral verdi, destek verdi. Önümüzdeki günlerde gerek dönüşüm uygulamalarında ortak çalışma noktasında gerekse de TOKİ’ye ait arazilerin değerlendirilmesi hususunda işbirliği yapmayı ümit ediyoruz.”  dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli yaş meyve sebze ihracatçılarının ayağına fuar geldi

Azerbaycan'a EGİAD Çıkarması

Nisan ayında 1 milyar 360 milyon dolarlık ihracat

Egeli yaş meyve sebze ihracatçılarında ödül coşkusu

Aydın Ticaret Borsası Üyelerine, İhracat Yıldızları Ödülü

Folkart, En İyi İşverenleri Listesi’nde

Arşiv