Eğitim zirvesi

  • 0
  • 947
Yazı Boyutu:

Gediz Üniversitesi ve İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, il genelindeki müdürlerle, rehberlik öğretmenlerini eğitime aldı. Başarıyı artırmanın, şiddeti azaltmanın yolları arandı. Hem eğitimcilere hem de anne ve babalara önemli mesajlar verildi
 
Gediz Üniversitesi, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü’yle birlikte eğitim kalitesini ve başarıyı daha da artırmak için kolları sıvadı. Gediz Üniversitesi Seyrek Kampüsü’nde “Psikolojik Danışma ve Problem Çözme Becerileri” semineri gerçekleştirildi. Göç, şiddet, aile-öğretmen-öğrenci ilişkisi, doğru meslek seçimi gibi başarıyı etkileyen her şeyin konuşulduğu etkinliğe, milli eğitim ve okul müdürleriyle, il genelinde görev yapan rehberlik öğretmenleri katıldı.
Onlara önce Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik seslendi. Prof. Dr. Çevik, en büyük zenginliğimizin insan kaynağımız olduğuna dikkat çekti, önemli tespitlerde bulundu: “Eğer ülkemiz 2023’te dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girecekse, bunun yolu insanımızı daha iyi yetiştirmekten geçiyor. En büyük görev ve sorumluluk da biz eğitimcilere düşüyor. Bu ülkenin geleceği olan gençlerimizi, başarılı olacakları alanlara yönlendirip, dünyayla rekabet edecek donanımda ve özgüvende eğitirsek, daha güçlü bir Türkiye’nin de temellerini atmış oluruz. Bu seminerin ve çabamızın tek amacı işte bunu sağlamak. Her şey, daha iyi eğitim ve daha aydınlık yarınlar için...”
 
Onlar yaşam rehberi
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı da bu eğitimin önemine işaret etti. Bardakçı, “Karşılaştığı sorunları çözebilen, öfkesini kontrol edebilen, yeteneklerini keşfetmiş ve başarmayı öğrenmiş öğrenciler yetiştirirken, rehberlik öğretmenlerimize büyük iş düşüyor. Onlar bir anlamda yaşam rehberi. Bu nedenle Gediz Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum. Burada konuşulanlar ve öğrenilenler, eğitim kalitemizi yükseltecek, öğrencilerimizin hayata sağlam temeller üzerinde atılmalarına yardımcı olacaktır” dedi.
Öğretmenlerin karşısına son olarak eğitim bilimci ve yazar Yrd. Doç. Dr. Hasan Yılmaz çıktı. Yrd. Doç. Dr. Yılmaz, öğretmen, öğrenci ve aile ilişkisini tüm yönleriyle ele aldı, başarıyı artırmanın yollarını paylaştı, “Eğitimin merkezinde insan olduğunu, insan kazanmaktan başka amacın bulunmadığını hiç unutmamalıyız. Konuşmayan, karışmayan uslu çocukların başarılı sayıldığı eğitim anlayışını tamamen terk etmeliyiz. Sorumluluk ve risk alabilen, iletişim yeteneğine sahip, her koşulda çözüme ulaşan gençlere ihtiyacımız var” diye konuştu.
Sevin, değer verin
Yrd. Doç. Dr. Hasan Yılmaz hem öğretmenlere hem anne ve babalara, çocuklara ve gençlere nasıl davranılması gerektiğini de şöyle anlattı: “Eğitim temelinde sevgi ve disiplin olmalı. Sevgi ve disiplin aşırıya kaçmadan uygulanırsa başarı da beraberinde gelir. Ama önce öğrenciye değer vermeli ve onu önemsediğimizi her fırsatta göstermeliyiz. Bir toplum için asıl kalkınmışlık göstergesi, insanların birbirlerine verdikleri değer ve önemdir. Bunun yolu da önce aileden ve okuldan başlıyor. Bugünün başarılı öğrencileri, yarının mutlu ve başarılı yetişkinlerinin oluşturduğu daha kalkınmış bir toplum için hepimize görev düşüyor. Lütfen sevgimizi esirgemeyip, birbirimizi önemseyelim...”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ebelik Haftası ve Dünya Ebeler Günü kutlandı

İznik Roma Tiyatrosu’nu turizme kazandırdı

Kadınların güçlendirilmesine yönelik proje

İzmir Ekonomili gençler Emirates’in konuğu oldu

Tarıma akademik destek

Yapay zekâ, bütün yaşamımızı, sizin de mesleğinizi belirleyecek

Arşiv