EĞİTİMLİ BİREYLER YETİŞİYOR

  • 0
  • 704
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi Halk Üniversitesi meslek edindirme kurslarının yanı sıra kişisel gelişim kurslarında da eğitimli bireyler yetiştiriyor. Sıdıka Saadet Mirci Semt Merkezi’nde, etkili ve güzel konuşma uzmanı Bilgehan Oğuz tarafından verilen kurslarda eğitim gören kursiyerler, kendilerini geliştiriyor; kendilerini en doğru şekilde ifade ediyorlar. Rekabetin arttığı günümüzde, kendini ifade etmenin öneminin vurgulandığı ve etkili ve güzel konuşmanın öğretildiği kursa her yaştan kursiyer katılıyor.
Çeşitli branşlarda 95 kursla  Konak Belediyesi Halk Üniversitesi’nde Konaklılara eğitim verdiklerini hatırlatan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Etkili ve Güzel Konuşma Eğitimine katılan kursiyerlerin bir adım önde olduğunu vurguladı. Etkili diksiyon, beden dilinin doğru kullanılması ile kendini doğru ifade edeceklerini ifade eden Başkan Tartan, “İşsizliğin arttığı günümüzde kişisel gelişim önemlidir. Kursiyerler akıcı ve anlaşılır konuşmayı, sesi etkili şekilde kullanmayı, beden dilini kullanmayı da öğreniyorlar”
 
Havva Aktaş (24) Öğrenci, tiyatro oyuncusu
Dokuz Eylül Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde okuyorum. Aynı zamanda Konak Belediyesi’nin etüt derslerinde gönüllü olarak ilköğretim öğrencilerine destek veriyorum. Şehir Tiyatrosu’nda da oyunculuk yapıyorum. Eğitimcilik ve tiyatro oyunculuğu için kişinin kendini ifade etmesi çok önemli. Belediyenin açtığı bu kursta öğrendiklerimi tiyatro oyunculuğumda kullanıyorum; gelecekte öğrencilerime de yansıtacağım.
 
Asiye Gür (50) Emekli Memur
Toplum içinde yaşayan insanların kendini en iyi şekilde ifade etmesi gerekir. Bu çalışma hayatında, özel hayatta, yani hayatın içinde kişisel gelişim şarttır. Daha çok çalışmanın yanı sıra kendini en doğru şekilde ifade etmek başarıya giden yolun anahtarıdır. Ben emekliyim; kişisel gelişimin önemini bildiğim için bu kurslara katıldım.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelliler Haftası'na renkli kutlama

En renkli buluşmaya geri sayım başladı!

Direnişin simgesi unutulmadı

Peyzaj mimarlarından Karşıyaka’ya hatıra ormanı

Bayraklı'da 19 Mayıs etkinlikleri başladı

“Özel” çocuklardan Başkan Kınay'a ziyaret

Arşiv