EİB’de Marka Tescil Süreçleri konuşulacak

  • 0
  • 779
Yazı Boyutu:

Marka sahibine markayı tek başına kullanma ve izinsiz kullanılmasını önleme yetkisi veren, 556 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında üstün ve öncelikli bir koruma sağlayan marka tescili hakkında uzmanlar tarafından bilgi verilecek seminer Ege İhracatçı Birlikleri’nde gerçekleşecek.
 
Rekabetçi iş dünyasının gerektirdiği gibi dış pazarlarda marka sahibi olmanın ve bunu tescil ettirmenin öneminin ve adımlarının aktarılacağı “Dış Ticarette Marka Tescili Semineri”, Ege İhracatçı Birlikleri ve Destek Patent A.Ş. İzmir Şubesi işbirliğinde, 5 Ekim 2012 Çarşamba günü 14:00-17:00 saatleri arasında Ege İhracatçı Birlikleri Hizmet Binası 7.Kat Konferans Salonu’nda gerçekleşecek.
 
Markalaşma ve marka tescil süreçlerinin globalleşen dünyada ve rekabet ortamında ihracatçılar için ayrı bir önemi olduğunu belirten Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Sezmen Alper, “Dış ticarette marka tescili, içinde çeşitli süreçler barındıran, tüm ihracatçıların öğrenmesi gereken önemli bir ayrıntıdır. Marka sahibine markayı tek başına kullanma ve izinsiz kullanılmasını önleme yetkisi veren, 556 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında üstün ve öncelikli bir koruma sağlayan marka tescili için doğru yöntemlerin bilinmesi ve doğru tescil sisteminin öğrenilmesi için Destek Patent A.Ş İzmir Şubesi ile ortaklaşa düzenleyeceğimiz seminere tüm ihracatçılarımızı davet ediyoruz” dedi.
 
Katılımın ücretsiz olduğu seminerde, katılımcılara Destek Patent A.Ş. İzmir Şubesi Yetkilileri tarafından Türkiye’de marka tescili, ihracat yapılan ülkelerde yurtdışı marka tescili ve gerekliliği, tescilsiz marka kullanımının riskleri, marka tescili için doğru tescil sistemini tercih etmenin önemi gibi konular anlatılacak. Seminerde yurtdışı marka tescilinde riskleri minimize etmenin yolları ile marka tescili sonrası markayı koruma yolları hakkında da bilgiler verilecek.
 
Destek Patent İzmir Bölge Müdürü Süleyman Zemin ile Destek Patent İzmir Bölge Marka Vekili Furkan Özdemir’in konuşmacı olacağı seminere katılmak isteyenlerin Ege İhracatçı Birlikleri web sayfasını ziyaret ederek online form aracılığıyla kayıt yaptırmaları bekleniyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’ne Mehmet Emre Uygun başkan

Bine Yakın İş İnsanı İş Bağlantıları Kurdu

Ata’nın adayı ezdi geçti…

İhracatçıları AB pazarında daha rekabetçi hale getirecek

İhracat, üretim ve istihdamdaki rolü artıyor

Dalları bastı kiraz

Arşiv