ENO Türkiye Ormanı

  • 0
  • 1.420
Yazı Boyutu:

2000 yılından itibaren Finlandiya merkezli olarak faaliyet gösteren, amacı sürdürülebilir ve geliştirilebilir bir çevre bilinci oluşturmak olan ve global bir iletişim ağı olan ENO Uluslararası Çevre Okulu (ENO) Environment Online’ın Türkiye Koordinatörü olan Ülkü Gürsoy önderliğinde Ege Orman Vakfı işbirliği ile  başlatılan “ENO Türkiye Ormanı”nda “Uluslar arası Biyolojik Çeşitlilik Günü”nde fidan dikim töreni düzenlendi. Fidan dikim törenine katılan yaklaşık 500 öğrenci 150 Ülkeden binlerce okulla aynı anda fidan dikti.
 
ENO’nun Türkiye temsilcisi okulların katkıları ile oluşturulan ENO Türkiye Ormanı’nda fidan bağışları 26 bin 404’e ulaştı. Seferihisar-Doğanbey ağaçlandırma alanında oluşturulan ormanın fidan dikim törenine yaklaşık 500 öğrenci katıldı.  
 
Fidan dikim töreninden önce Doğanbey Köy Meydanı’nda Seferihisar Belediyesi’nin katkıları ile Seferihisar Belediye Başkan Yardımcısı Osman Kocaman, ENO Türkiye Koordinatörü Ülkü Gürsoy, Ege Orman Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Narin , İzmir ve çevresinden okulların öğrenci ve öğretmenlerinin katılımı ile şenlik havasında bir etkinlik düzenlendi.
 
Açılış konuşmaları ile başlayan etkinlikte ilk konuşmayı yapan  Ege Orman Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Narin, ağaçlandırma çalışmasının 2009 Ekim ayında “Dünya Nefes alacak” sloganıyla  ENO Türkiye Koordinatörü Ülkü Gürsoy ile Ege Orman Vakfı arasında imzalanan  ağaçlandırma protokolü ile  başladığını söyledi.  
 
Narin, “ Kampanyanın ilk yılında Finlandiya’dan gelen ENO Kurucusu Mika Vanhanen’in ve katkıda bulunan okulların öğrencilerinin katılımı ile 4 bin 500 fidan dikimini gerçekleştirdik. ENO’nun sürdürülebilirlik ilkesine uygun olarak her yıl giderek artan fidan bağışı ve okulun katılımıyla bugün 26 bin 404 fidana ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” diye konuştu.
 
ENO Türkiye Koordinatörü Ülkü Gürsoy yaptığı konuşmada, “Bugün Uluslar arası Biyolojik Çeşitlilik gününü kutluyoruz. Bugün ENO programı kapsamında 150 ülkeden binlerce okulla aynı anda fidan dikiyoruz. 2017 yılına kadar dünyanın her yerinde 100 milyon fidan dikiminin hedeflendiği ENO programı kapsamında ENO Türkiye Ormanımızda 26 bin 404 fidana ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.
 
Seferihisar Belediye Başkan Yardımcısı Osman Kocaman ise 2009 yılında çıkan yangında çok üzüldüklerini ancak yangından bugüne gelinen aşamalara baktıklarında yapılan çalışmaların kendilerini sevindirdiğini ifade etti.
 
Konuşmaların ardından ENO Ormanı için katkıda bulunan okullara plaket ve sertifikaları takdim edildi.  Okulların koro ve halk oyunları gösterilerini konuklar keyifle izlediler. Köy Meydanındaki etkinliğin ardından ağaçlandırma alanına gidilerek  ENO Türkiye Ormanı’nda Sembolik Fidan Dikim Töreni gerçekleştirildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirli İzmir Gibidir

Çandarlı’da Hıdırellez Coşkusu

Buca ‘üç fidan’ı unutmadı

İESOB Ulaşımda başarı çıtasını yükseltti…

Yaralı kediye sahip çıktı

Başkan Mutlu, Pilav Günü’ne katıldı

Arşiv