Girişimci fikirlere 100 bin lira katkı sağlanıyor

  • 0
  • 819
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin, hayallerindeki işi kurmak isteyenler için KOSGEB işbirliğiyle başlattığı “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı”ndan mezun olanlar sertifikalarını aldı. İş planları KOSGEB tarafından kabul edilen girişimcilere 30 bin lira hibe, 70 bin lira faizsiz kredi verilmesini öngören programda farklı iş dallarında yeni girişimler hayata geçecek. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır girişimci fikirlerini hayata geçirmek isteyenlerin önündeki engelleri kaldırdıklarını belirterek, “İş kuran, istihdama katkı sağlayan herkesin yanındayız” dedi
 
Bornova Belediyesi’nin Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile birlikte başlattığı “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı”nın sertifika töreni Büyükpark’taki Nikah ve Meclis Salonu’nda yapıldı. Eğitime katılan ve başarılı olan 60 girişimci adayının sertifikasını Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ile KOSGEB Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı verdi.
 
İş planları KOSGEB tarafından kabul edilen girişimcilere 30 bin lira hibe, 70 bin lira faizsiz kredi verilmesini öngören programda farklı iş dallarında yeni girişimler hayata geçecek. Bornova Belediyesi KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitime katılanlardan 5’i, daha sertifikalarını almadan işlerini kurdu. Yazılım, reklam ajansı, güzellik salonu, dış ticaret danışmanlığı ve peyzaj çevre düzenlemesi alanlarında kurulan şirketler eğitimin başarısını kanıtladı.
 
KOSGEB Güney Hizmet Bölge Müdürü Mustafa Çanakçı, İzmir’in yüzde 14’7 ile Türkiye’de işsizliğin en çok olduğu il olduğunu söyledi. 2011’de 1850 kişiye girişimcilik eğitimi verildiğini, 2012’de ise hedeflerinin 2 bin 500 olduğunu belirterek, eğitime katılan kadınların erkeklere göre iş kurma oranının daha fazla olduğunu söyledi.
 
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır çok sayıda girişimci adayının kendi işinin sahibi olmasını dilediğini söyledi. Herkesin hayatının bir döneminde girişimci fikirlere sahip olduğunu ancak çoğu zaman sermaye yoksunluğu, başkalarının hevesini kırması ya da yeterince desteklenmemeleri nedeniyle bunları bir kenara attığını belirten Başkan Sındır, “Girişimci adayları bunlara benzer nedenlerle iş fikirlerinden vazgeçmesinler diye Bornova Belediyesi olarak bu eğitim programını KOSGEB’le birlikte hayata geçirdik. Kendi işinin sahibi olmak isteyenlere manevi bir destek sunduk. Dilerim çok sayıda kişi iş fikrini hayata geçirir” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli yaş meyve sebze ihracatçılarının ayağına fuar geldi

Azerbaycan'a EGİAD Çıkarması

Nisan ayında 1 milyar 360 milyon dolarlık ihracat

Egeli yaş meyve sebze ihracatçılarında ödül coşkusu

Aydın Ticaret Borsası Üyelerine, İhracat Yıldızları Ödülü

Folkart, En İyi İşverenleri Listesi’nde

Arşiv