Hayvanseverler: Vahşet haberleri toplumu olumsuz etkiliyor

  • 0
  • 817
Yazı Boyutu:

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyeleri, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, geçtiğimiz günlerde Ankara’da sokak köpeklerinin parçalaması sonucunda bir kişinin öldüğü iddiasıyla basına yansıyan haberlerden rahatsızlık duyduklarını ifade ettiler.  
HAYTAP Basın Sözcüsü Şule Baylan, “Nedeni belli olmayan bir ölüm vakasında ‘Sokak köpeklerinin parçalaması sonucu ölmüştür’ başlıklı haberler ile halka sansasyonel haberler vererek zaten hayvan hakları konusunda bilinç oluşmamış kişiler üzerinde yönlendirme yapılmaktadır. Basın mensuplarını bu konuda ciddiyete ve duyarlılığa davet ediyoruz” dedi.
Aralarında Haytap, Dohayder, Sehayder, İzçev, Askot Aliağa, Haysav, Öteki Dergisi, Mesahaykoder ve Bağımsız Hayvan Hakları temsilcilerinin bulunduğu bir grup hayvansever, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel’i ziyaret ederek, basına yönelik beklentilerini dile getirdiler.
 
“YANIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ”
Ziyarette konuşan Haytap Basın Sözcüsü Şule Baylan, basın mensuplarının “adli tıp uzmanlığı” değil sadece görevini yapmasını beklediklerini belirterek, şunları söyledi: “Yazılı ve görsel basında iyice araştırılmadan yapılan vahşet haberleri toplum üzerinde olumsuz bir yönlendirmeye sebep oluyor. Son olarak yaşanan Eryaman olayından dolayı Ankara’da çeşitli yerlerde sokak köpekleri yakılıp işkence ile tecavüz edilip vahşice öldürüldü. Olayı iyice araştırmadan, kişinin ölüm sebebi tam belli olmadan bunu vahşet haberi olarak veren gazetecileri meslek örgütlerine ve halka şikayet ediyoruz. Hayvan haklarını anlatmak için verdiğimiz mücadelede basın mensuplarını karşımızda değil her zaman olduğu gibi yanımızda görmek istiyoruz.”
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel de olay ne olursa olsun gazetecinin olanı biteni, iyice araştırdıktan sonra yorum katmaksızın bütün yalınlığıyla kamuoyuna aktarması gerektiğini belirterek, “Objektif gazetecilik kuralları gereğince gazetecinin olanı, biteni bütün yalınlığıyla, doğru olarak vermesi gerekir. Son dönemlerde bu kurala zaman zaman uyulmasa da kamuoyunun doğru bilgilenmesi adına mücadele veren basın mensupları, hayvanseverlerin verdiği haklı mücadelede her zaman yanındadır” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gençlerin performanslarıyla kutlanacak

Ne Yediğimizi Biliyoruz

Gece yarısı sürprizi

Duygulandıran sürpriz

Engelliler Haftası'na renkli kutlama

En renkli buluşmaya geri sayım başladı!

Arşiv