İKÇÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İddialı Geliyor

  • 0
  • 648
Yazı Boyutu:

2013-2014 eğitim ve öğretim yılı hazırlıklarına eminadımlarla devam eden İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari BilimlerFakültesi, İktisat, İşletme, Maliye ve Mali Yönetim, Siyaset Bilimive Kamu Yönetimi ile Uluslararası İlişkiler lisans programlarında alacağı200 öğrenciyi özel bir eğitim müfredatıyla karşılamaya hazırlanıyor.

“İktisadi ve İdari Bilimler mezunu çok fazla iş alanınasahip”
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak, geleceğinsosyal bilimcileri, iş kuran girişimcileri ve bilim insanlarınıyetiştireceklerini ifade eden Dekan Prof.Dr. Acar, bu alanı tercih edecekgençlere seslenerek hayata bakışın öğretildiği bilimler olarak, sosyal bilimleralanının çok fazla imkanlara sahip olduğunu vurguladı.

“Kapsamlı bir eğitimmüfredatı”
Prof.Dr. Acar, “Eğitimlerimizde piyasa davranışlarınınyanında insan davranışlarını da irdeliyoruz.  Kişilerin satın almadavranışlarını, ürünle olan ilgisi hatta renklerle olan bağlantılarına kadarbirçok açıdan yaklaşımları anlamak ve anlatmak istiyoruz. Hayatın görüldüğü,gözlendiği ve göğüslendiği alanlar sosyal bilimler alanıdır. Hayata bakış, vegeleceğe dönük bir duruşun ilk evrelerinin tanımlandığı, bilginin fikredönüştürüldüğü ve ayrıntıların boğucu olmaktan uzak, açıklama ve anlama tabanlıherşey  bizim ders içeriklerimizde verilmektedir ” diye konuştu.

“Bilim bilmekiçindir”
Dekan Prof.Dr. İbrahim Attila Acar, üniversite eğitimine meslekedindirme kursu gibi değil geleceği kurgulayan, bilen, merak eden bireylerihedefleyen kurumlar olarak bakılması gerektiğini söyledi. Üniversitelerinbilimin, teori altyapısının, felsefenin, kültürün verildiği yerler olduğunubelirten Prof.Dr. Acar, “Bilim bilmek içindir. Bilim üniversitede verilir.Bilim öğrenmeyi, insanlara meslek öğretme meslek edindirme alanı olarakgörmemek gerekir” diye konuştu. “Eğer böyle olsaydı bu kadar İktisadi idariBilimler Fakültesi Mezunu varken yeni birini daha eklemeye gerek yoktu” dedi..

Fakülte olarak eğitim ve öğretimi içiçe sunduklarını,öğrencilerin mezun olup mesleklerinde çalışmaya başladıklarında; hem bilimselhem de sosyo kültürel alanlarda donanımlı birer birey olduklarını belirtenDekan Prof.Dr.Acar, “Kişi meslekleriyle ilgili eğitimleri alırken aynı zamandadavranış bilimlerini öğreniyor. Aynı zamanda mesleğiyle, medeni haklarıyla,devlet kurumları arasındaki ilişkileri öğreniyor. Diğer taraftan hukukiprosedürler, resmi yazışmalar, devlet davranışları hakkında eğitim alıyor. Bualanda yetişen kişiler hayata, yaşadığı çevreye anlam yükleyen, çevredekigelişmeleri inceleyen analiz eden kişiler haline geliyor” dedi.

Neden İKÇܒyü tercihetmeliler?
İktisadi İdari Bilimler Fakültesini  yapılandırırken  eğitim kadrosu olarak alanında yetkin akademisyenleritercih ettiklerini; bunun da önemli bir sinerji oluşturduğunu kaydedenProf.Dr.Acar, eğitim programlarını hazırlarken piyasanın istediği, öğrencilerindaha katılımcı olduğu bir ders sistemi hazırladıklarının altını çizdi.Prof.Dr.Acar, “İzmir Katip Çelebi Üniversitesi bazı özellikleriyle öne çıkmakzorunda, farklı olmak zorunda. Klasik olarak hocanın dersi anlattığı müfredatıntersine; öğrencilerin dersi zorunluluktan takip etmediği, değişik öğrenmetekniklerinin kullanıldığı, öğrenmeyi arttırıcı bir müfredat oluşturuyoruz. Öteyandan yabancı dil bilmenin bunu kullanmanın önemini bilen ve bununyetkinliğini kazanmış mezunlar yetiştirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tarıma akademik destek

Yapay zekâ, bütün yaşamımızı, sizin de mesleğinizi belirleyecek

‘Mavi yaka’ yerine ‘metal yaka’

Kurgusal duruşma’dan ödülle döndüler

Türkiye için yetiştirim model önerisi

İlk 500’deki yerini korudu

Arşiv