İşsizliğe “Kent Koleji” modeli

  • 0
  • 989
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen Kardeş Aile Projesi çerçevesinde İzmir Sanat’ta düzenlenen “''Sosyal Projeler Işığında Yerel Yönetimler, Kent ve Katılımcılık Kültürü” konulu panelde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye’nin ve İzmir’in en büyük problemlerinin başında işsizliğin geldiğine dikkat çekti. Ekonomik büyümeyi sağlamak, kenti kalkındırmak için pek çok projeyi hayata geçirdiklerini ve geçirmeye devam edeceklerini belirten Başkan Kocaoğlu, önümüzdeki süreçte istihdam yaratacak önemli projelerden birinin de “Kent Koleji” olacağını söyledi.  Eski Un Fabrikası olarak da bilinen eski DGM binasındaki iki tarihi yapıdan bir tanesinin dış cephe restorasyonunu tamamladıklarını ve kısa süre içinde tefriş ederek Kent Koleji haline getireceklerini  açıklayan Kocaoğlu, “Ortaokul, lise mezunu bilgisayar kursuna gitmiş kızımız evde oturuyor, çünkü işi yok. Lise mezunu askerden gelmiş, ehliyeti olan oğlumuz evde oturuyor, işi yok. Binlerce, on binlerce çocuk ve bu çocukların mesleği yok. Taksi kullanmak, lise mezunu olmak meslek değil” diye konuştu.
Kent Koleji’nin Büyükşehir Belediyesi’nin semtlerde açtığı gibi hanımların el becerilerini geliştirme türünden kurslar olmayacağına dikkat çeken Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:
“İşadamlarıyla, sanayicilerle birlikte, sektörde neye ihtiyaç varsa, kaynakçı-makasçı ne talep ediliyorsa, onu yetiştireceğiz. Burada sabah saat 08.00’da başlayıp akşam saatlerine kadar sürecek sıkıştırılmış bir program olacak. Hem teorik hem atölye dersleri olacak ve bu dersleri bizzat işin uzmanları, sanayiden gelen insanlar verecek. Gençlerimizi hamur gibi yoğurarak  6-7 ay içinde beş yüz ile bin arasında gencimizi belli branşlarla meslek sahibi yapacağız.”

Milyonlara değişilmez
Milyonlarca liralık yatırımlara imza attıklarını ancak kendisini en çok heyecanlandıran işlerinin “Kardeş Aile” ve “Abla-Ağabey-Kardeş” projeleri olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, “ Amacımız kenti kalkındırmak ve kent insanına daha iyi bir yaşam olanağı sunmak. Ekonomik kalkınmanın yanı sıra,  sosyal kültüre yönden kalkınmamız da gerekiyor. İnsan olmadan, insana değer vermeden tüm İzmirli hemşehrilerimizle dayanışma içinde olmadan siz bu kenti şekillendirmede ileriye götüremezsiniz. Abla-Ağabey-Kardeş ve Kardeş Aile projeleri, bir dayanışma projesidir. Birbirimizi sahiplenme ve kol kola girip birlikte barış içinde yaşama projesidir. Bu projelerle birbirimize sahip çıkacağız. Lafla sahip çıkmak olmuyor. Bu projeleri büyütmek zorundayız. Bunu yapmazsak, yaptığımız milyonlarla liralık yollar, alt geçitler yatırımlar hepsi boş. İzmir kalkınmasını sağlamış olmuyor” dedi.
          
Panel büyük ilgi gördü
Kardeş Aile Proje Koordinatörü Filiz Kandemir’in yönettiği panele konuşmacı olarak DEÜ Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Zerrin Toprak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Güler Tunçoku, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Arife Karadağ ve ODTÜ Kentsel Politika Planlaması ve Yerel Yönetimler Ana Bilim Dalı öğretim görevlisi Doç. Dr. Tarık Şengül katıldı.

           
Büyük ilgi gören paneli izleyenler arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu ile İzmir eski milletvekili Türkan Miçooğulları da vardı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelliler Haftası'na renkli kutlama

En renkli buluşmaya geri sayım başladı!

Direnişin simgesi unutulmadı

Peyzaj mimarlarından Karşıyaka’ya hatıra ormanı

Bayraklı'da 19 Mayıs etkinlikleri başladı

“Özel” çocuklardan Başkan Kınay'a ziyaret

Arşiv