İzDSO’dan Dünya Kadınlar Günü Özel Konseri

  • 0
  • 1.006
Yazı Boyutu:

İzmir Devlet Senfoni Orkestırası(İzDSO) ve Konak Belediyesi işbirliği ile 8 Mart Cuma akşamı Dünya Kadınlar Günü’nde özel bir etkinlik gerçekleştirecek.Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde saat. 20.30’da başlayacak olan konseri İtalyan şef Susanna Pescetti yönetecek.
Konserde İzmir Devlet Senfoni Orkestırası’na solist olarak piyanoda Zeynep Üçbaşaran, Korno’da Altuğ Tekin eşlik ederken, program’da Ebru Güner Canbey’in korno ve yaylı çalgılar için Devr-i Aksak, C.Saint-Saens’in piyano konçertosu No:5 op 103 fa majör ve Felix Mendellsohn’un senfoni no:4 italyan eserleri seslendirilecek.
 
SUSANNA   PESCETTI Şef
İtalyan şef Susanna Pescetti Napoli San Pietro a Majella Konservatuvarı'nda A. Panella, V. Vitale ve C. Pagliuca ile piyano ve kompozisyon, ardından Pescara Akademisi'nde D. Renzetti ile şeflik çalıştı.
Venedik B. Marcello Konservatuvarı'nda piyano öğretmeni olan Pescetti Fransa, Belçika, Lüksemburg, Norveç, Arnavutluk, Rusya, Meksika, Portekiz, Çekoslovakya ve Bulgaristan'da Guanajuato Senfoni Orkestrası, Meksika Estado Senfoni Orkestrası, Madeira Klasik Orkestra, Stat Iasi Filarmoni Orkestrası, Friuli Senfoni Orkestrası, Bari Senfoni Orkestrası, Abruzzese Senfoni Orkestrası, S. Carlo Tiyatrosu Solistleri Oda Orkestrası, Salerno G. Verdi Tiyatrosu Senfoni Orkestrası, Roma Opera Oda Orkestrası ve Acapulco Orkestrası gibi bir çok orkestrayı yönetmiştir.Pescetti halen  Napoli Oda Orkestrası Solistleri'nin müzik direktörüdür.
 ALTUĞ TEKİN korno
Ankara’da doğdu 2000 yılı haziran ayında Kültür Bakanlığı’nın düzenlediği “Genç Yetenekler Bakır üflemeli 2000” yarışmasında Türkiye ikinciliği kazandı. Bunun ardından Hacettepe Gençlik Senfoni Orkestrası eşliğinde solist olarak görev aldı. 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’ndan üç kez sınıf atlayarak okul birincisi olarak mezun oldu ve “Hacettepe Üniversitesi Öğrenci Başarı Ödülü” ile “İhsan Doğramacı Üstün Başarı Ödülü” ne layık görüldü. 2006 yılı ekim ayında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın açtığı sınavı kazanarak korno sanatçısı olarak göreve başladı, bu döneme kadar Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrasında altı yıl boyunca solo korno sanatçısı olarak çalıştı. 2007 yılında Berlin Flarmoni Orkestrası korno sanatçısı Stephan Dohr‘un düzenlediği ustalık sınıfına katıldı, aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Akademik Senfoni Orkestrası, 2008 yılında Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, 2009 yılında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, 2010 yılında Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası eşliğinde solist olarak görev aldı. Sanatçı halen yurtiçi ve yurtdışında oda müziği, solo ve orkestra konserleri vermeye devam etmektedir.
 
Zeynep Üçbaşaran(piyano)
Zeynep Üçbaşaran müzik eğitimine dört yaşında İstanbul Belediye Konservatuarı'nda başladı.. Budapeşte Franz Liszt Müzik Akademisi'nden Konser Artisti diplomasını aldıktan sonra yüksek öğrenimine Almanya'nın Freiburg şehrindeki Hochschule für Musik Okulu'nda devam etti. Daha sonra ABD'nin Southern California Üniversitesi'nden MA ve Doktora (DMA) derecelerini aldı. Sanatçının ödülleri arasında 1996 ve 2001 Uluslararası Los Angeles Liszt yarışmaları yer almaktadır.  2003 yılında "Daughters of Atatürk Woman of Distinction" ödülüne layık görülmüştür.  Wigmore Hall dahil olmak üzere birçok ülkede resital ve konserler veren sanatçının Liszt, Schubert, Mozart, Scarlatti ve Beethoven'ın yanısıra, Saygun, Bernstein ve Muczynski gibi 20. yüzyıl bestecilerinin eserlerini içeren ve dünyaca ünlü müzik dergilerinde övgü ile bahsedilen CD kayıtları bulunmaktadır. Gramophone Magazine sanatçıdan "Zeynep Üçbaşaran'ın yorumlarına hoşa giden bir zerafet hakim" sözleri ile bahsetmektedir.
Liszt'in 1847'de İstanbul'u ziyaret ettiğinde çaldığı eserlerinden oluşan bir programı seslendiren sanatçının icrası,  Liszt'in doğumunun 200. yıldönümü  olan Ekim 2011de  TRT ve  European Broadcasting Union (EBU) işbirliği ile canlı olarak Avrupa radyolarında yayınlanmıştır.  Bu sezon "Liszt İstanbul'da" temalı bir CD kaydı piyasaya çıkacaktır.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv