İzmir’den Ortadoğu’ya Kahve çıkarması

  • 0
  • 1.157
Yazı Boyutu:

İzmir merkezli ve % 100 Türk sermayeli en büyük kahve zinciri olan Kahve Diyarı’na Ortadoğu’dan büyük talep var. Başta Suudi Arabistan ve Irak olmak üzere birçok bölge ülkesinden davet aldıklarını belirten Kahve Diyarı Genel Müdür Yardımcısı Yaşar Arağ, “Ortadoğu’da kahve kültürü çok gelişmiş ve manevi bir değeri de olan üründür. Arap ülkelerine sunduğumuz kahvelerle ticaret ilişkilerimiz açısından karşılıklı güvenin artmasına ve Türk firmalarının bu güven sayesinde bölgede daha rahat ticaret yapmasına bir katkı sunmayı amaçlıyoruz” dedi.
 
ERBİL ŞUBESİ ORTADOĞUYA AÇILAN KAPI
Türkiye’deki 110 şubesiyle 200 milyon dolarlık kafe pazarının yaklaşık % 25’ine hakim olan Kahve Diyarı’nın, misafirlerinin ayağına 5 yıldızlı otelin lobi konforunu taşıma amacıyla hizmet verdiğini belirten Genel Müdür Yardımcısı Yaşar Arağ, Kahve Diyarı’nın ticari başarısı ile bölge ülkelerinde de bilinen bir marka olduğunu vurguladı. Yurt dışında şubeleri olduğunu belirten Arağ, “Irak’taki ilk şubemizi geçtiğimiz yıllarda Erbil’de hizmete açtık, Erbil halkı buradaki şubemizde gördüğü hizmet kalitesinden ötürü çok kısa bir sürede bizi Erbil’in en önde gelen markaları arasına koydu” dedi.
 
KAHVE SUNMAK ÇOK ÖNEMLİ BİR İŞ
İnsanlara kahve sunmanın çok önemli bir iş olduğunu belirten Arağ, “Bir de bu Anadolu ve Ortadoğu gibi kahveye güven, hatır gibi manevi değerler yükleyen toplumlarda daha da önemli. Kahve Diyarı’nın hizmet kalitesi ve ticari başarısı ulusal sınırlarımızın dışına taşmış durumda. Şu anda Suudi Arabistan ve Irak başta olmak üzere birçok Ortadoğu ülkesinin en önde gelen firmaları bizden master franchise almak için başvurularda bulundu. Bu firmalarla görüşmelerimiz devam ediyor. Ortadoğu’daki büyük şirketlere master franchise veren bir şirket durumuna gelmek elbette gurur verici fakat bizim için hizmet kalitesi de büyük önem arz ediyor. Bu konuda yaptığımız görüşmelerde hizmet kalitesi anlamında taleplerimiz onaylandı. Master franchise anlaşmasında son aşamaya geldik. Yakın zamanda anlaşmaların tamamlanmasıyla birlikte, bu ülkelerde çok sayıda şubemiz birbiri ardına açılacak. Sunacağımız bu hizmetle firma değerimizi ve ülke ekonomisine katkımızı arttırmanın yanında, kahvemizle oluşan hatır ve güven ortamında diğer Türk şirketlerinin de bölgede daha rahat ticaret yapmasına katkıda bulunmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
“DÜNYADA 2 BİN 500 KAHVE DİYARI”
Avrupalı şirketlerden de birlikte çalışmak adına çeşitli talepler aldıklarını dile getiren Arağ, “Büyümek ve uluslararası bir firma olmak elbette önemli. Fakat bunları yaparken sistemli ve sağlam adımlarla yapmak gerekli” dedi. Sistemin olmadığı yerde başarının daim olmayacağını ve saman alevi gibi parlayıp kaybolacağını dile getiren Arağ sözlerine şöyle devam etti:
“Biz Türkiye’de açtığımız 110 şubeyi kuruluş olarak görüyoruz. Şimdi kuruluşunu tamamlamış ve yükselme dönemine geçmiş bir şirketin ilk adımları bunlar. Bu dönemde sarsılmaz, büyüyen ve gelişen bir altyapıya ulaşmak için kuracağımız sistem yaklaşık 3 ila 5 yılımızı alacak. 5 yılın ardından sistemin hayata geçmesiyle birlikte öngörüsü yüksek, ufku geniş ve eğitimli personelimizle kurucumuzun dünyada 2 bin 500 Kahve Diyarı  idealine bir adım daha yaklaşmış olacağız.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege'nin kimyevi maddeler ihracatı 6 milyar doları aşıyor

İşinizi severek yapın, dürüst çalışın, hayal bile edemeyeceğiniz başarı peşinden gelecek

Egeli yaş meyve sebze ihracatçılarının ayağına fuar geldi

Azerbaycan'a EGİAD Çıkarması

Nisan ayında 1 milyar 360 milyon dolarlık ihracat

Egeli yaş meyve sebze ihracatçılarında ödül coşkusu

Arşiv