İzmir sağlık serbest bölgesine sanayici desteği

  • 0
  • 1.631
Yazı Boyutu:

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir sağlık Serbest Bölgesi’nin sunulacak tedavi imkanlarının yanısıra tıbbi alet ve malzeme üretimiyle de kente artı değer kazandıracağını söyledi.
 
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar’ı ziyaret ederek İzmir’in ‘Dünya için yeni yollar, herkes için sağlık’ temalı EXPO 2020 adaylığına yeni bir ivme kazandırmak amacıyla kurulması planlanan İzmir Sağlık Serbest Bölgesi hakkında bilgilendirdi. Düşüncesi, projelendirilmesi ve patenti Ege-Koop Proje Merkezi’ne ait İzmir Sağlık Serbest Bölgesi’nin sadece İzmir’i değil Ege ve Türkiye’yi dünya vitrinine taşıyacağını söyleyen Aslan, “Mega projemizi bütüncül ir anlayışla kamuoyu gündemine taşımaktaki temel amacımız, İzmir’in sağlık serbest bölgesi olmasına ilişkin düşünceyi Türkiye gündemine taşıyarak öncelik almaktır. Ancak projeyi sahiplenme, ileri noktaya taşıma ve gerçekleştirmedeki sorumluluğun hepimize ait olduğuna inanıyoruz” dedi.
İzmir’i sadece 2020’de değil her zaman EXPO’ya ev sahipliği yapabilecek, sağlıklı yaşamın tüm alanlarını kapsayacak bir kentsel kapasiteye kavuşturmak istediklerini de belirten Aslan, “Dünyada ikinci, Akdeniz ve Ege coğrafyasında da ilk örneği İzmir’de olacak projenin hayata geçirilmesindeki misyonumuz katılımcı bir anlayış ortaya koymaktır. İzmir, Ege ve Türkiye’nin sağlık altyapısından kentsel gelişimine, ekonomik ve ticari faydasından kültür ve turizm tanıtımına kadar ülkemizi uluslararası platformda zirveye taşıyacak projenin her aşamasında ve tüm uygulama sürecinde üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız” diye konuştu.
 
Tıbbi alet üretimi de kazandıracak
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar da, İzmir’in gerek yataklı tedavi gerekse termal sağlık imkanlarıyla adından söz ettirdiğini, Avrupa ve Ortdaoğu ülkelerinden yabancıların bile İzmir’i tercih ettiğini belirtti. Ender Yorgancılar, “İzmir Sağlık Serbest Bölgesi, sadece hastane ve termal tedavi kuruluşlarıyla değil aynı zamanda tıbbi tedavi hizmetleri için kullanılacak tıbbi alet ve malzemelerin üretimiyle de kente artı değer kazandıracaktır. Bizler de sanayiciler olarak tesislerin inşaatı ve donatımının yanısıra teknoloji transferine imkan sağlayacak uygun zemin yaratılması, uygun maliyetli mal üretimi ve ihracatı, yeni istihdam olanakları ve ihracatın kolaylaştırılması açısından projeyi destekliyoruz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tarım ürünleri ihracatını gençler sayesinde 35 milyar dolardan 50 milyar dolara çıkaracak

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’ne Mehmet Emre Uygun başkan

Bine Yakın İş İnsanı İş Bağlantıları Kurdu

Ata’nın adayı ezdi geçti…

İhracatçıları AB pazarında daha rekabetçi hale getirecek

İhracat, üretim ve istihdamdaki rolü artıyor

Arşiv