İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği üyelerinden Polis Sergisi

  • 0
  • 1.534
Yazı Boyutu:

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 167. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Kültürpark Basmane Kapısı girişinde Polis Sergisi açıldı. Sergi kapsamında, İzmir Gazeteciler Cemiyeti desteğiyle İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği üyelerinin polisiye konularla ilgili fotoğraflarından oluşan sergi de yer aldı. 
 
Açılışta konuşan İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, polis teşkilatının halkın huzur ve güvenliği için gece gündüz çalıştığını, yıldönümü etkinliklerinde de halkın hizmetinde olduğunu ortaya koyan etkinlikler düzenlediklerini bildirdi. Konuşmasının ardından serginin açılış kurdelasını keserek açılışı yapan Bilkay, İzmir eski Emniyet Müdürü Halil Tataş, Polis Strateji Bölge Başkanı Metin Şen, Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Muzaffer Adem, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel'le birlikte sergiyi gezdi. 
 
Polis teşkilatının farklı birimlerinin kullandığı araçlar ile faaliyetlerini anlatan malzemelerin yer aldığı sergide, İzmir Gazeteciler Cemiyeti desteğiyle İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği üyelerinin polisiye konularla ilgili fotoğraflarından oluşan sergi de yer aldı. Fotoğraf sergisini gezen Bilkay, gazetecilerin, polisin çalışma şartlarını en iyi ortaya koyan görüntüleri elde ettiklerini belirterek, ''Fotoğraflar, polisin olaylardaki doğal halini yansıtıyor, bu nedenle bizim için çok önemli. Bu fotoğraflardan pankartlar hazırlayarak şehrin çeşitli noktalarına astık. Burada da bu fotoğraf sergisiyle, halkımıza da derneğinizin katkılarıyla sunma imkanı bulduk'' dedi.
 
Bilkay, fotoğrafları çeken gazetecilere ve vatandaşlara sergilenmesinde katkısı olan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel ile İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği Başkanı Reşit Çağlıyangil'e teşekkür etti. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, bu tür fotoğraf sergilerinin geleneksel hale gelerek her yıl devam edeceğini belirtti. Dernek Başkanı Reşit Çağlıyangil ise gazetecilerin 24 saat boyunca birçok polisiye olaya tanıklık ettiklerini belirterek, fotoğrafların bu koşullarda ortaya çıktığını kaydetti.   
 
Sergi açılışı nedeniyle, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Köpek Eğitim Merkezi'ne bağlı köpekler bir gösteri sundu. Sergi alanında konulan, Konak Belediyesi'nin katkılarıyla ''emniyet kemerinin önemi''ni gösteren otomobil similatörü de büyük ilgi gördü.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelliler Haftası'na renkli kutlama

En renkli buluşmaya geri sayım başladı!

Direnişin simgesi unutulmadı

Peyzaj mimarlarından Karşıyaka’ya hatıra ormanı

Bayraklı'da 19 Mayıs etkinlikleri başladı

“Özel” çocuklardan Başkan Kınay'a ziyaret

Arşiv