İzmir’e yeni bir bulvar daha

  • 0
  • 732
Yazı Boyutu:

İzmirBüyükşehir Belediyesi, 47 milyon TL’yi aşan maliyetle İnönü ve Yeşillik Caddesiarasında yürüttüğü 4,5 kilometrelik “ekspres” güzergah yapımını yılbaşına kadartamamlamayı planlıyor.

İzmirBüyükşehir Belediyesi, İnönü Caddesi ile Yeşillik Caddesi arasını 3 kilometrekısaltacak yeni ekspres yolun yapım çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor.Toplam 7.5 kilometrelik güzergahı 3 kilometre kısaltarak 4.5 kilometreyeindirecek yeni güzergahtaki yapım çalışmaları yüzde 70 noktasına geldi. İnönü Caddesi ile Yeşillik Caddesi arasındaki ulaşımda büyük kolaylıksağlayarak bölge trafiği için devrim yaratacak olan yeni güzergahın istinadduvarları tamamlanmak üzere. 12 kilometrelik yağmur suyu  ve kanalizasyonhattının yarısından fazlası tamamlandı.  Güzergahın Dostluk Bulvarıbölümünde ilk kısım kaldırım, alt yapı  ve asfaltlama çalışmalarıtamamlandı.
Kente kazandırılan  bu büyük yatırımın maliyeti; 30 milyon 851 bin TL’sikamulaştırma bedeli, 13 milyon 251 bin TL’si yapım gideri ve  3 milyon 200bin TL’si asfaltlama olmak üzere 47 milyon TL’yi aşıyor. Hızlı tempoda sürenprojenin Aralık ayına kadar tamamlanması planlanıyor.

Güvenligeçiş sağlanacak
Bölgedeayrıca, eğim ve kot farkı nedeniyle bölünmüş yol olarak yapılan 4549 Sokaküzerindeki cami, sağlık ocağı ve okulun bulunduğu noktada vatandaşlarınkarşıdan karşıya geçişini sağlamak için proje çalışmaları sürüyor. 

3kilometre kısalacak
İnönüCaddesi Metin Oktay Kavşağı’ndan başlayarak Hıfzısıhha önünden 52/18, 52/96,200/1, 9601, 9602 sokaklar, Erdal Yaklav Caddesi, 4551 Sokak, Dostluk Bulvarıve 4025 Sokak güzergahı boyunca açılacak yeni bağlantı yolu,  İnönü ileYeşillik Caddesi’ni birbirine bağlayarak bölgede büyük rahatlık sağlayacak.
Ekspres güzergahın oluşturulması için kısım kısım yeni imar yollarıaçılıyor,  gerekli olan noktalarda toplam 1360 metre uzunluğunda değişkenyüksekliklerde istinat duvarı yapılıyor. Trafiğin rahat akması için gerekliolan 8 noktada kavşak, 10 noktada ise sinyalizasyon oluşturulacak. Mevcutkavşaklarda düzenleme yapılacak. Tretuvar düzenlemesi ile birlikte yeşil alandüzenlemeleri ile ışıklandırma gerçekleştirilecek; havai hatları yer altınaalınacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca, proje kapsamında yaklaşık 12 kilometrelikyağmur suyu ve kanalizasyon hattı yapımını da gerçekleştiriyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Enginar yüzleri güldürdü

Haşerelere karşı ilaçlama seferberliği!

Kazıların yüzde 70’i tamamlandı

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi’ni ağırladı

Menderes Semaları Rengarenk Oldu

Kaldırım işgalini bitirmekte kararlı

Arşiv