İZܒlü öğrenciler Cittaslow’un Türkiye başkenti Seferihasar’a konuk oldu

  • 0
  • 713
Yazı Boyutu:

Türkiye Sakin Şehirler Federasyonu’nu kurma çalışmalarını hızla sürdüren Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Üniversitesi öğrencilerine Cittaslow ve Slow Food hareketi hakkında bilgi verdi.
 
İzmir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otem İşletmeciliği Bölümü birinci sınıf öğrencileri ile İİBF İşletme Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri, Türkiye’de Cittaslow’un başkenti olan Seferihisar’da Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti. Seferihisar’ın Cittaslow hareketi ile birlikte 2009 yılından bu yana gösterdiği değişim ve gelişim hakkında bilgi veren Başkan Soyer, Türkiye’de Cittaslow olmaya uygun ilçeleri bir çatı altında toplayacak Türkiye Sakin Şehirler Federasyonu’nu kurmak üzere çalışmalar yaptıklarını ve İzmir’in EXPO 2020 hedefine destek vermek amacıyla 2013 yılında Cittaslow’lar Genel Kurulu’na ev sahipliği yapacaklarını söyledi.
 
İtalya’dan sonra ikinci ülke Türkiye
Marka Yönetimi ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi dersleri kapsamında Dr. Turgay Bucak ve Yrd. Doç. Dr. Ahu Güzel eşliğinde Başkan Soyer ile bir araya gelen öğrenciler, Seferihisar’ın bir marka haline gelmesi ve yaşanan gelişimin ilçe halkına ve turizme katkıları konusunda başkana sorular yönelttiler. Türkiye’nin İtalya’dan sonra en fazla Cittaslow’a sahip ülke olduğunu hatırlatan Başkan Soyer, Türkiye’deki Cittaslow olmaya uygun ilçeleri bir araya getirmek üzere bir federasyon kurmayı planladıklarını söyledi. Türkiye Sakin Şehirler Federasyonu’nu kurma çalışmalarını hızla sürdürdüklerini aktaran Başkan Soyer, “Cittaslow’un kriterlerine uygun pek çok ilçemiz bulunuyor. En azından federasyon çatısı altında bu ilçeleri bir araya getirerek düzenlenecek tüzük çerçevesinde Cittaslow hareketini Türkiye’de daha yaygın hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.
 
EXPO 2020’ye destek
Seferihisar’ın Cittaslow hareketi sayesinde tüm Türkiye ve yabancı ülkelerde tanınır hale geldiğini ifade eden Başkan Soyer, “Türkiye’nin dünyaca kabul gören beğeni ve değerlerle tanıtılmasına katkıda bulunmaktan dolayı mutluyuz. Çalışmalarımızın İzmir’in EXPO 2020 hedefine de katkısını arttırabilmek adına 2013 yılında Cittaslow’lar Genel Kurulu’na ev sahipliği yapacağız. Böylece Seferihisar’a gelecek 25 ülkeden 150 belediyeye İzmir ve EXPO 2020 hedefini ilk ağızdan anlatma olanağı bulacağız” dedi.
 
İlçe halkı ekonomisine ve eğitimine katkı
Slow Food akımından doğan Cittaslow hareketinin Seferihisar’a pek çok katkısı bulunduğunu ifade eden Başkan Soyer, Seferihisar’ın yöresel ürünlerinin üretim ve satışının desteklenmesi, kadınların yöresel tatları yeniden hayata geçirdiği Sefertası Lokantası ile ekonomik güce kavuşması ve çocukların Çocuk Meclisi sayesinde ilçe hayatına birey olarak katılmasının önemli başarılar olduğuna dikkat çekti.
 
İzmir Üniversitesi öğrencileri başkan ziyaretlerinin ardından sadece Seferihisar’da yetişen ürünlerin satıldığı Üretici Pazarı, Sefertası Lokantası ve Sığacık’ı gezdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gençlerin performanslarıyla kutlanacak

Ne Yediğimizi Biliyoruz

Gece yarısı sürprizi

Duygulandıran sürpriz

Engelliler Haftası'na renkli kutlama

En renkli buluşmaya geri sayım başladı!

Arşiv