Karabağlar ‘akıllıbilgi sistemi’ ile fark yarattı

  • 0
  • 1.864
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi, hızla gelişen bilgi işlem teknolojisine yaptığı yatırımlarla, hizmet kalitesi ve hızını yükseltti. E-imar, kent rehberi, coğrafi bilgi sisteminin ardından, KEOS (Kent Otomasyon Sistemi) uygulamasına geçen Karabağlar Belediyesi, İzmir’e de örnek oldu. Sistemi, 3 ayda 5 bin 250 kişi kullandı.
İzmir ve Ege Bölgesi’ndeki belediyelerin üst düzey yöneticilerinin katıldığı “Kent Otomasyon Sistemi Çalıştayı”nda, Karabağlar Belediyesi örnek gösterildi. KEOS uygulamasını İzmir’de ilk başlatan Karabağlar Belediyesi’nin, sistemle hizmetlerinde yarattığı farkı ise Başkan Yardımcısı Muslu Yılmaz katılımcılarla paylaştı. İzmir’e ve Ege Bölgesi’ne örnek olduklarını, gelişen bilgi ve teknoloji çağına ayak uydurduklarını anlatan Yılmaz, “KEOS, teknik birimlerimizdeki iş hızımızı çok büyük ölçüde arttırdı. Vatandaşlarımızın imar durumu, ruhsat gibi bazı bilgilere erişmek için artık belediyeye gelmelerine gerek kalmadı. Artık, internet sitemiz üzerinden istedikleri doğru ve güncel pek çok bilgiye 1-2 dakikada hızla erişebiliyor. Sistem ilk devreye girdiğinde sadece 150 kişi kullanıyordu. Ancak, 3 ayda e-imar uygulamasını kullanan vatandaş sayısı 6 bini aştı. Bu da hem vatandaşlarımız hem de belediye hizmetleri açısından zamanın verimli kullanılması anlamına geliyor” dedi.

İMAR DURUMU 3 GÜNDE VERİLİYOR
Karabağlar Belediyesi, vatandaş odaklı hizmet anlayışı ile 3 yılda bilgi işlem teknolojisine büyük yatırımlar yaptı. Güncel, doğru ve akıllı veriler tek bir veri tabanından çalışır hale geldi. İmar planları, ruhsat ve kadastro verileri, meclis, encümen kararlarının yanı sıra ilçeye ilişkin tüm grafik ve sözel verilerin elektronik ortama aktarıldı, akıllı veri haline getirildi. KEOS’la, güncel, doğru, akıllı tüm bilgilerin, tek bir merkezden yönetimini sağlandı. Teknik birimlerin hızı arttı. Önceden 3 ay süren imar durumu, ruhsat, gibi pek çok işlem ve hizmetler, 3 günde verilebilir hale geldi. E-imar uygulaması ile vatandaşların ilgilendikleri gayrimenkullerin adres ya da ada pafta numarasını internet üzerinden sisteme girmeleri ile doğru ve güncel veriye ulaşmaları için, belediyeye gelmelerine gerek kalmadı. Gayrimenkullerin, sokakların fotoğrafları yine internet üzerinden görülebilir hale geldi. Kent rehberi üzerinden, hastane, okul, poliklinik, alışveriş merkezi gibi resmi ve özel tüm kurumların adres ve telefon bilgilerine, www.karabaglar.bel.tr adresi üzerinden erişim, kent haritası üzerinden yerlerinin belirlenmesi mümkün hale geldi.Karabağlar Belediyesi’nin hizmet ve projelerine ilişkin tüm veriler de sistem üzerinden takip edilebiliyor.
 
YAŞAYAN BİR SİSTEM KURULDU
Karabağlar, KEOS ile bilişim teknolojileri alanında büyük bir gelişim kaydetti. Belediye ile kentli arasındaki ilişkiler elektronik ortama taşındı, şeffaf belediyecilik anlayışıyla çağdaş ve dinamik bir yapı oluşturuldu. Klasik belediyecilik uygulamaları ile birlikte sosyal ekonomik, kültürel ihtiyaçlara da yanıt verebilecek bir sistem oluşturuldu. Diğer kamu kurum ve kuruluşları ile tam bir eşgüdüm halinde çalışma ortamının altyapısı sağlandı. Karabağlar Belediyesi, KEOS’la yaşayan bir sistem kurdu, gelişen bilgi işlem teknolojine uyum sağladı.
 
KEOS’UN GETİRDİKLERİ
Karabağlar Belediyesi’nin internetteki, www.karabaglar.bel.tr sayfası üzerinden, e-imar, kent rehberi, e-belediye bölümleri üzerinden kullanılabilen sistem, neler getiriyor?
*Akıllı, sürekli, güncel verilerle çalışma imkanı
*Belediye hizmetlerinde hız
*E-imar uygulaması ile imar durumu bilgilerine erişim
*Kent rehberi ile cadde-sokak ve kapı numarası bilgisi ile istenilen adrese ulaşma
*Hastane, eczane, okul, alışveriş merkezi gibi resmi kurum gibi yerlerin adres ve telefon bilgileri ile harita üzerinden ulaşım
*Uydu fotoğrafı, imar planı, parseller gibi farklı veri kategorilerine harita sayfalarından ulaşım
*Şikayet ve dilekçelerin dijital ortamda iletimi

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirli İzmir Gibidir

Çandarlı’da Hıdırellez Coşkusu

Buca ‘üç fidan’ı unutmadı

İESOB Ulaşımda başarı çıtasını yükseltti…

Yaralı kediye sahip çıktı

Başkan Mutlu, Pilav Günü’ne katıldı

Arşiv