Karabağlar Belediyesi AKUT işbirliği

  • 0
  • 767
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi, Türkiye’nin ilk sivil arama kurtarma derneği AKUT’la (Arama Kurtarma Derneği), afet öncesi ve sonrasında yürütülecek çalışmaların planlanması için işbirliği yaptı.
 
AKUT İzmir Ekip Lideri Ömer Karaca, 15 kişilik ekibiyle Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ü ziyaret etti. Ziyareti sırasında AKUT’un İzmir’deki çalışmaları hakkında bilgi veren Karaca, amaçlarının vatandaşlara afetlerde nasıl davranmaları gerektiğini anlatmak ve zor durumda olanlara hızlı bir şekilde ulaşmak olduğuna değindi,  “Özellikle Van’da meydana gelen deremde arama kurtarma ekiplerinin önemini yakından gördük. Bu bağlamda yerel yönetimlerle afet öncesi ve sonrasında neler yapılabileceğimizi planlamak için çalışmalar yapıyoruz. Karabağlar Belediyesi ile yapacağımız çalışmaların bölge için çok önemli olduğunu biliyoruz” dedi.
 
AKUT Ekibi’nin ziyaretinden ve gönüllü olarak yürüttüğü çalışmalardan gurur duyduğunu belirten Başkan Kürüm, gönüllü kuruluşlarla çalışmaktan her zaman memnun olduğunu söyledi. Van depremi sonrasında bölgeye yaptığı ziyareti sırasında AKUT’un çok güzel çalışmalarını şahit olduğunu belirten Kürüm, “Van’da ki arama kurtarma çalışmalarınızı yakından izleme fırsatı buldum, sizleri takdir ediyorum. İlçemizin de olası bir afete hazırlıklı olması için çalışmalar yürütüyoruz. Bu konuda sizin desteğiniz bize güç verecek. Can kurtarmak, insanlara sevgiyle yaklaşmak her zaman desteğe değer çalışmalardır” diye konuştu.
Karaca, Başkan’a AKUT şapkası ve AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki’nin “Vatan lafla değil, eylemle sevilir” adlı kitabını armağan etti. Başkan Kürüm de AKUT gönüllülerinin giydiği şapkayı giyerek destek mesajı verdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelliler Haftası'na renkli kutlama

En renkli buluşmaya geri sayım başladı!

Direnişin simgesi unutulmadı

Peyzaj mimarlarından Karşıyaka’ya hatıra ormanı

Bayraklı'da 19 Mayıs etkinlikleri başladı

“Özel” çocuklardan Başkan Kınay'a ziyaret

Arşiv