Keçi sütüne ilgi büyüyor

  • 0
  • 2.309
Yazı Boyutu:

İnatçı lezzetleriyle adından söz ettiren keçi sütü ve ürünleri markası Kecheese’in İzmir Üçkuyular’daki satış mağazasında, keçi sütünden yapılan peynirlerin yanı sıra günlük keçi sütü de satılıyor. İçmelik ve yoğurt yapmak için kullanılan keçi sütüne müşteriler yoğun ilgi gösteriyor.
Haftada iki gün Çarşamba ve Pazar günleri, günlük keçi sütü Kecheese Satış Mağazası’na geliyor. Çoğunlukla yoğurt yapmak için tercih edilen keçi sütü, litre fiyatı 3,5 TL’ye tüketiciye ulaştırılıyor. Piyasa fiyatının çok altında satılan keçi sütü, hem uygun fiyatıyla hem saf ve katkısız olması hem de soğuk zincir korunarak üreticiden tüketiciye ulaştırılması sebebiyle tercih ediliyor.
 
Günlük keçi sütünün müdavimleri var
Kecheese Satış Mağazası, taze, hijyenik ve sağlıklı günlük keçi sütünü müşterilerine ulaştırıyor. Hayvanların memesinden çıktığı anda süt soğutma tanklarında mikrobik ortamdan korunan günlğk keçi sütü, satış mağazasında da tüketiciye ulaştırılana kadar soğuk zincirde tutuluyor.
Üçkuyular Kecheese Satış Mağazası’nın özel keçi sütü müşterileri var. 47 aile keçi sütü geldiği günlerde satış görevlisi tarafından telefonla aranarak bilgilendiriliyor. Gelen müşteri en az 2 litre günlük keçi sütü alıyor. Haftada iki gün gelen keçi sütü, yoğun ilgi sonucu hızla tükeniyor. 
 
Kutu- Peynirler de çok sevildi
Koyun ve keçi sütü ürünlerine ilgi her geçen gün artıyor. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan peynirde çok sayıda çeşit var. Keçi sütünden yapılan peynirlere de ilgi yoğun. Sağlıklı ve lezzetli seçenekleriyle Kecheese peynirleri tüketicinin beğenisini topluyor.
Kecheese peynirleri, keçi çiftliğindeki sütlerden tamamen soğuk zincir korunarak elde ediliyor. Katkı ve koruyucu madde içermiyor. Tuz oranı ise en az düzeyde kullanılıyor. Laboratuvarlarda, üretilen sütün ve peynirlerin kimyasal ve mikrobiyolojik analizleri yapılıyor.
Keçi sütü ve ürünlerinin insan sağlığına faydaları saymakla bitmez. Bilimsel olarak kanıtlanmıştır ki, keçi sütü, sindirimi kolay, B1, B2 vitaminleri ve fosfat oranı yüksek, leziz ve kokusuzdur. Keçi sütü alerjiye neden olmaz, bebekler için güvenlidir, diğer sütlere göre daha az mikroorganizma içerir. Keçi sütü düzenli tüketildiğinde, egzama, astım, sindirim rahatsızlıkları, varis ve alerjik hastalıkların tedavisinde yararlıdır.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege'nin kimyevi maddeler ihracatı 6 milyar doları aşıyor

İşinizi severek yapın, dürüst çalışın, hayal bile edemeyeceğiniz başarı peşinden gelecek

Egeli yaş meyve sebze ihracatçılarının ayağına fuar geldi

Azerbaycan'a EGİAD Çıkarması

Nisan ayında 1 milyar 360 milyon dolarlık ihracat

Egeli yaş meyve sebze ihracatçılarında ödül coşkusu

Arşiv