Keskinoğlu, Gulfood Fuarı sonrasında Arap Yarımadası’na ihracatı % 25 artıracak!

  • 0
  • 833
Yazı Boyutu:

Piliç eti ve yumurta sektöründe 50 yıldır faaliyet gösteren ve 75 ülkeye yaptığı ihracatla 2013 yılında 115 milyon dolarlık gelir hedefleyen Keskinoğlu, 25 – 28 Şubat tarihleri arasında Dubai’de düzenlenen Gulfood 2013 Uluslararası Gıda & Otel Ekipmanları Fuarı’na hızlı bir başlangıç yaparak fuarın daha 2. gününde birçok ticari anlaşmaya imza attı.
 
Keskinoğlu, fuarda yaptığı anlaşmalarla bölge ihracatını 12 milyon dolardan 15 milyon dolara yükseltecek…
Gıda ihtiyacının yüzde 90’ını ithalatla karşılayan Birleşik Arap Emirlikleri’nde düzenlenen ve 28 Şubat’a kadar sürecek olan Gulfood 2013 Fuarı’na 110 ülkeden 4.200 firma katıldı. T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in de standını ziyaret ettiği Keskinoğlu, fuarda birçok işbirliği başlattı. Geçen yıl Türkiye’den yapılan beyaz et ihracatının yüzde 63’ünün Ortadoğu’ya yapıldığının altını çizen Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, “Gulfood 2013 Fuarı dünyanın sayılı büyüklüğe sahip gıda fuarı arasında yer alıyor. Fuarda pek çok görüşme yaptık ve önemli iş birliklerinin adımlarını attık. Son yapılan anlaşmalarla bölgeye 12 milyon dolar olan ihracatımızı 15 milyon dolara çıkaracağız. Şu anda Dubai’de Emirate Coop ve Union Coop, Suudi Arabistan’da ise Danube, Bin Dawood, Al Tamimi ve Panda gibi büyük market zincirlerinin de aralarında bulunduğu 900 noktada tüketiciye ulaşıyoruz. Yeni anlaşmalar sonrasında tüketiciye 1.000 noktada ulaşacağız” dedi.
 
Fuara 4 binin üzerinde firma katıldığını ve Türkiye’nin 200 firmayla en çok katılım gösteren ülkelerin başında geldiğini belirten T.C Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, “Ülkemizin bu tarz uluslararası fuarlara gösterdiği ilgi, gıda sanayimizin ne kadar geliştiğinin en önemli kanıtı arasında. Türkiye olarak dünyada 186 ülkeye, bin 536 değişik tarım ve gıda ürünü ihraç ediyoruz. 2012 yılında büyük bir kısmını gıdanın oluşturduğu 16 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Dubai'deki bu fuar da dünyanın en önemli fuarlarından bir tanesi ve gelecek sene de Türkiye partner ülke olacak. Bu da hem gelişmeyi hem de kurulan ilişkileri göstermesi bakımından çok önemli”  dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’ne Mehmet Emre Uygun başkan

Bine Yakın İş İnsanı İş Bağlantıları Kurdu

Ata’nın adayı ezdi geçti…

İhracatçıları AB pazarında daha rekabetçi hale getirecek

İhracat, üretim ve istihdamdaki rolü artıyor

Dalları bastı kiraz

Arşiv