Kilo vermek için Motive Eden Yöntem: Mide Balonu

  • 0
  • 769
Yazı Boyutu:

Fazla kilolarından kurtulmak için herkesin bir yöntem arayışına girdiği yaz döneminde son günlerde en çok rağbet gören yöntemlerden biri de mide balonu. Hekim tarafından endoskopik yöntemle mideye yerleştirilen silikon balon, midede şişkinlik yarattığı için tokluk hissi uyandırıyor. 6 ay sonra balon çıkarılıyor, ancak kişi az yemeye alıştığı ve zayıflayabileceğine inandığı için formunu koruyabiliyor.
 
Universal Kuşadası Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Barış Gürcü, mide balonunun mide kelepçesi ile hiçbir ilgisinin olmadığını belirterek, balon takıldığında kişi katı gıdalarla beslendiğinde kısa sürede tokluk hissi duyduğunu, zamanla az ve sık yeme alışkanlığı kazandığı için hızlı kilo verdiğini söyledi. Mide balonunun endoskopik işlemler konusunda deneyimli bir hekim tarafından, hastanede anestezi uzmanı eşliğinde endoskopik olarak midede uygun bir yere yerleştirilmesiyle yapıldığını söyleyen Gürcü, “Endoskopi işlemindeki gibi kişiye sadece sedasyon dediğimiz özel bir anestezi uygulanmaktadır. Bu anestezi sırasında hasta solunum cihazına bağlanmaz, hiçbir şey duymaz ve işlem bitince kendisine gelir. Balonun içi metilen mavisi katılmış serumla doldurulur ve silikon balon patlarsa, idrarda mavi renk görüldüğü için yine endoskopik yöntemle çıkarılır ama patlasa da riski yoktur” dedi.
 
15 ile 45 kiloya kadar varan kilo kaybı
Mide balonu eşliğinde uygulanacak diyet tedavisiyle kişinin 15 ile 45 arasında kilo kaybetmesinin beklediğini anlatan Dr.Barış Gürcü, şu bilgileri verdi: “Mide balonu 6 ay boyunca şişkinlik ve tokluk hissi yarattığı için fazla yemek yeme isteğini yok ediyor. Başka bir deyişle insanlara diyet eğitimi veriyor. Mide balonu çıkarıldıktan sonra kişi yeme alışkanlıkları ve egzersiz başta olmak üzere eski yaşam tarzına geri dönerse, zaman içinde kilo alımı görülebilir. Mide balonu ile kilo vermede başarı, tamamen kişinin yeme alışkanlıklarını değiştirmedeki uyum ve gayreti ile paraleldir. Kısa sürede kilo verdirmesi ve cerrahi bir müdahale istememesi nedeniyle tercih ediliyor" dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirli İzmir Gibidir

Çandarlı’da Hıdırellez Coşkusu

Buca ‘üç fidan’ı unutmadı

İESOB Ulaşımda başarı çıtasını yükseltti…

Yaralı kediye sahip çıktı

Başkan Mutlu, Pilav Günü’ne katıldı

Arşiv