Konak’ta liseli olmak vardı

  • 0
  • 692
Yazı Boyutu:

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan eğitime verdiği desteği Türkiye’de ilk kez düzenlenen Lise Fest ile sürdürüyor. Bugüne dek okulların fiziki durumlarının iyileştirilmesi, öğrencilerin kültür, sanat etkinliklerinden ücretsiz yararlanmaları, spor tesisleri, geziler ve daha birçok etkinlikle öğrencileri buluşturan Başkan Tartan, şimdi de Lise Fest ile gençlerin yanında yer alıyor.
Konak ilçesinde sekiz ortaöğretim kurumuyla başlayan Lise Fest, yoğun ders ve sınav programı arasında öğrencilere bahar şenliği yaşatıyor. Nevvar Salih İşgören Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Çınarlı Endüstri Meslek Lisesi, İzmir Kız Lisesi, Kenan Evren Lisesi, Selma Yiğitalp Anadolu Lisesi, Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi, Hürriyet Anadolu Lisesi, Namık Kemal Lisesi Türkiye’nin ilk lise festivalini Konak Belediyesi farkıyla kutluyor.
         Lise Fest ile yine bir ilke imza atan ve eğitim alanındaki yatırımın toplumun geleceğine yatırım olduğunu vurgulayan Konak Belediye Başkanı Tartan şöyle konuştu:
         “Bu tür etkinlikler, gençlerin bir araya gelmesini sağlayarak birliktelik duygusunu ve aralarındaki sevgiyi geliştiriyor. Aynı zamanda moral, motivasyonu da üst düzeyde tutarak hem derslerinde hem de sosyal hayatlarında daha başarılı olmalarında bir etken yaratıyor. İzmirli gençler her şeyin en iyisini hak ediyor.”
         Gültepe Kenan Evren Anadolu Lisesi’nde Lise Fest’e katılan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, öğrencilerle birlikte şarkı söyledi, dans etti. Başkan Tartan, Lise Fest ile stres atan öğrencileri yaz dönemi için de Konak Belediyesi tarafından düzenlenen gezilere davet etti.
          Okulları gezerek öğrencilere muhteşem bir bahar şenliği yaşatan Lise Fest’in büyük sürprizi ise geçtiğimiz günlerde No.1 adlı ilk albümünü çıkaran ve gençlerin severek dinlediği Grup Normal oldu. Konserlerin ardından öğrenciler, sanatçılarla buluşup sohbet etme şansı da buluyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Enginar yüzleri güldürdü

Haşerelere karşı ilaçlama seferberliği!

Kazıların yüzde 70’i tamamlandı

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi’ni ağırladı

Menderes Semaları Rengarenk Oldu

Kaldırım işgalini bitirmekte kararlı

Arşiv