Kürüm'den, kan bağışı kampanyasına destek

  • 0
  • 1.415
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Kızılay Kan Merkezi’nin düzenlediği kan bağışı kampanyasına destek verdi. Karabağlar Belediyesi’nde düzenlenen kampanyaya, konuğu CHP İstanbul İl Eski Başkanı ve eski milletvekili Berhan Şimşek ile katılan Kürüm, “Kan bağışı insanlık görevidir” dedi.
 
Sabah erken saatlerde kan merkezinden gelen doktor ve hemşireler, belediye personeline yapılan tetkiklerin sonunda uygun olan kişilerden kan aldı. Şeker hastalığı nedeniyle kan veremeyen Başkan Kürüm, kan bağışında bulunan personelini ve meclis üyelerini kutladı, hemşire ve doktorlardan kampanya ile ilgili bilgi aldı. Başkan Kürüm ve kendisini ziyarete gelen Şimşek ile birlikte, kan bağışında bulunanlara bisküvi ikram etti.
Kan'ın tek kaynağının insan olduğunu belirten Kürüm, ülkemizde yılda 1 milyon 800 bin ünite kana ihtiyaç olduğunu ancak gönüllü kan bağışı yapan kişilerin bu oranın çok altında kaldığına dikkat çekerek, “Gelişmiş ülkelerde yüzde 5, bizim ülkemizde ise yüzde 1.5'ın altında gönüllü kan bağışçısı bulunuyor. Bu sayıyı arttırmak yine bizim elimizde. Özellikle sağlıklı her vatandaşımız kan vermeli ve bunu teşvik etmelidir” diye konuştu.
Başkan Kürüm'e Kızılay Kan Merkezi yetkililerine de teşekkür etti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirli İzmir Gibidir

Çandarlı’da Hıdırellez Coşkusu

Buca ‘üç fidan’ı unutmadı

İESOB Ulaşımda başarı çıtasını yükseltti…

Yaralı kediye sahip çıktı

Başkan Mutlu, Pilav Günü’ne katıldı

Arşiv